Житель Татарбунар наторгував неіснуючими автозапчастинами в інтернеті понад 30 тисяч гривень і може “сісти” на три роки

0 коментарів 17685 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Мешканець міста Татарбунари з непогашеною судимістю за майновий злочин обдурив 15 осіб та незаконно збагатився на суму понад 33 тисячі гривень продажем неіснуючих автозапчастин. За такі дії йому загрожує до трьох років ув’язнення. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на ГУНП.


Під час розслідування виявилося, що 34-річний чоловік приєднався до чату в одному з месенджерів, де публікувалися оголошення про продаж запчастин для автомобілів та логістичні послуги. Він обирав покупців, які шукали деталі для вантажних автомобілів, запевняв їх, що має потрібні товари, та обіцяв відправити їх після отримання передоплати або повної оплати. Проте фактично чоловік нічого не мав, і як тільки отримував гроші на свою картку, він заблоковував замовників, знімав кошти та витрачав їх на свої потреби. В одному випадку навіть обіцяв доставити товар з Німеччини до України, але не виконав цієї обіцянки.

Загалом татарбунарець обдурив 15 громадян з різних областей України і заволодів більше ніж 33 тисячами гривень. Наразі справа передана до суду, і йому загрожує штрафна санкція у розмірі від 51000 до 68000 гривень, або виправні роботи на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк від одного до трьох років, або позбавлення волі до трьох років.

Правоохоронці наголошують на важливості безпеки під час онлайн-шопінгу: купуйте товари і замовляйте послуги лише на довірених сайтах, оплачуйте їх після отримання та перевірки і ні в якому в разі не надавайте дані своєї банківської карти.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x