Увага водіям Бессарабії: Кабмін оновив Правила дорожнього руху – коли чекати нововведень

0 коментарів 32967 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В Україні внесли зміни до Правил дорожнього руху, які стосуються навчальних транспортних засобів. Замінили букву “У” на “Н” у терміні “Учбовий транспортний засіб” та розпізнавальному знаку “У”. Про це повідомляє”Бессарабія INFORM”, посилаюсь на Кабінет міністрів України.


Українські дорожні правила готуються до значних змін, спрямованих на поліпшення дорожньої безпеки та гармонізацію з європейськими стандартами. Серед недавніх змін, які вже призначено в Правилах Дорожнього Руху (ПДР), зокрема вказується, що термін “Учбовий транспортний засіб” був замінений на “Навчальний транспортний засіб”.

Крім того, розпізнавальний знак у вигляді літери “У” буде замінений на букву “Н”, з метою уточнення і спрощення ідентифікації навчальних транспортних засобів.

Увага водіям Бессарабії: Кабмін оновив Правила дорожнього руху - коли чекати нововведень

Важливо відмітити, що згідно з оприлюдненою інформацією постанови Кабміну від 27 жовтня, частина цих змін набуде чинності через шість місяців з моменту публікації в офіційному виданні.

Крім цього, для водіїв України у 2023 році готуються інші важливі зміни. Верховна Рада вже підтримала законопроект № 7354, який дозволить українцям самостійно проходити теоретичну частину перед іспитом на отримання посвідчення водія. Це спростить процедуру та зробить її більш доступною для громадян.

Додатково, в парламенті зареєстровано законопроєкт, який стосується власників спортивних автомобілів та мотоциклів. Згідно з ним, за надто гучний звук форсованого двигуна можуть встановити штрафи, щоб зменшити шум та забезпечити спокій для мешканців міст.

Відзначимо, що зміни ПДР також спрямовані на наближення до стандартів Європейського Союзу і сприятимуть покращенню безпеки та комфорту на дорогах України. Безпека дорожнього руху та правила наших доріг набувають нового виміру, рухаючись в ногу з сучасністю.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x