У деяких громадах Бессарабії впроваджується новий проєкт ─ «Мобільний інклюзивно-ресурсний центр»

0 коментарів 20952 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Сьогодні, 26 жовтня, під час брифінгу в ефірі «Media Center Ukraine – Odesa» директор Департаменту освіти і науки ОДА Олександр Лончак розповів про розвиток інклюзивного навчання та системи підтримки дітей з особливими освітніми потребами в Одеській області під час воєнного стану. Зокрема, він надав інформацію про впровадження нового проєкту безбар’єрності ─ «Мобільний інклюзивно-ресурсний центр». Про це повідомляє «Бессарабія INFORM».


О.Лончак наголосив, що для послуг з інклюзії громадам регіону передали дев’ять спеціальних автівок. Послуги такого мобільного центру для тих, хто цього потребує, є безплатними. Також очільник Департаменту зазначив, що у деяких громадах цей проєкт реалізується досить успішно. Наприклад, у Саф’янівській сільській раді на Ізмаїльщині.

«Хотів би відмітити, що наразі Одеською ОВА реалізується новий проєкт ─ це проєкт безбар’єрності «Мобільний інклюзивно-ресурсний центр» для послуг населення. Дев’ять спеціальних машин ─ справжні переїзні кабінети, які оснащені обладнанням, дидактичними матеріалами для роботи логопеда, психолога, дефектолога для проведення корекційної роботи, проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки та діагностування дітей з особливими освітніми потребами. Ці дев’ять спеціальних автомобілів передані до районів, до інклюзивно-ресурсних центрів стосовно підтримки інклюзивної освіти. Хочу відзначити, що на сьогоднішній день Маяківський, Подільський, Саф’янівський та Доброславський інклюзивно-ресурсні центри активно та успішно реалізують зазначений проєкт. Також передані спецавтомобілі і до Березівського, Великомихайлівського, Болградського, Татарбунарського інклюзивно-ресурсних центрів», ─ зазначив він.

Також під час брифінгу торкнулися питання щодо наслідків військової агресії для освітніх закладів області. Директор ДОН розповів, що від обстрілів у регіоні постраждало 63 заклади, у 22 з них уже проведені відновлювальні роботи. В інших вони ще продовжуються. Найтяжчі наслідки від обстрілів росіян зазнали Сергіївська школа та Дачненський ліцей.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x