Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Симфонія лиману Малий Сасик: жаби та чаплі в ритмі природи – спостереження еколога Івана Русєва

0 коментарів 32265 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Спостереження у природному середовищі завжди пророкують неймовірні відкриття. Сьогодні унікальні явища, які трапилися під час екологічного патрулювання у межах Українського національного природного парку, спостерігав еколог Іван Русєв. Про це розповідає “Бессарабія INFORM” з посиланням на сторінку природознавця.


Патрулюючи узбережжя Чорного моря, еколог натрапив на лиман Малий Сасик, де солоність води є дуже низькою. Однак ця зона вразила спостерігачів багатством природи та надзвичайною аномалією – співом жаб.

Зазвичай, спів жаб стає справжньою “симфонією” весни, але у цьому випадку він був спричинений аномально високою температурою повітря та води. Жаби, будучи впертими співаками, видають свої голоси з піднесеним настроєм, незалежно від сезону.

Під час патрулювання на 100 метрах маршруту спостерігачі зафіксували приблизно по 18 жаб різного розміру. І це – лише початок численних спостережень, які допоможуть розібратися у цьому цікавому явищі.

Окрім жаб, у цій зоні було помічено численних чапель, особливо види білої чепури, включаючи білих – велика біла та мала чепура. Це свідчить про важливість цієї екозони для численних видів птахів та інших організмів.

Зі зміною обстановки і аномальних шумів, пов’язаних із воєнними подіями, пташки розлітаються, а жаби замовкають. Ця поведінка є прикладом того, як навколишнє середовище впливає на живий світ та його відгуки на зміни в природі.

Симфонія лиману Малий Сасик: жаби та чаплі в ритмі природи - спостереження еколога Івана Русєва

Симфонія лиману Малий Сасик: жаби та чаплі в ритмі природи - спостереження еколога Івана Русєва

Симфонія лиману Малий Сасик: жаби та чаплі в ритмі природи - спостереження еколога Івана Русєва

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x