Приїхав на навчання, але вирішив “підзаробити” гідом: на Одещині затримали сирійця, який організував трансфер ухилянтів до Румунії через Молдову за 11 тисяч доларів

0 коментарів 25785 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Правоохоронці Одещини разом з прикордонниками затримали іноземця, який, працюючи у змові з поплічником, організовував переправлення ухилянтів через кордон. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” із посиланням на обласне управління поліції та Держприкордонслужбу.


Організатором нелегального трафіку виявився громадянин Сирії, який, маючи в Україні статус особи без громадянства, підшукував охочих покинути нашу країну серед кола своїх знайомих. До слова, сирієць ще до повномасштабної війни прибув в Україну з метою навчання.

Для більш ефективного функціонування свого «бізнесу» чоловік долучив спільника, який надавав консультації військовозобов’язаним з деталізацією дій для подальшої легалізації в одній з країн ЄС. Фігурант справи виконував роль «гіда до кордону».

Правоохоронці затримали зловмисника на гарячому біля кордону під час отримання коштів від клієнта за послугу – втечу до Румунії через так звану «зеленку» на кордоні з Молдовою.

Приїхав на навчання, але вирішив "підзаробити" гідом: на Одещині затримали сирійця, який організував трансфер ухилянтів до Румунії через Молдову за 11 тисяч доларів

В обумовлений час «ухилянт» та «провідник» зустрілися у Хаджибейському районі Одеси і на транспортному засобі останнього вирушили у бік пункту перетину державного кордону трасою сполученням Одеса – Кучурган. Дорогою в одній із АЗС пасажир розрахувався із водієм, віддавши йому 11 тисяч доларів США, але подальша їхня подорож була «скасована» правоохоронцями. Поліцейські затримали правопорушника і вилучили у нього вказані кошти, мобільні телефони та інші речі з доказами злочинної діяльності.

Фігуранту повідомили про підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України, керівництві такими діями, а також сприянні їх вчиненню порадами, вказівками, наданням засобів та усуненням перешкод, вчинених за попередньою змовою групою осіб, з корисливих мотивів.

“Цей злочин кваліфікується за частиною 3 статті 332 Кримінального кодексу України і тягне за собою покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років з позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років із конфіскацією майна”, – розповіли у поліції.

Нині підозрюваного помістили до ізолятора тимчасового тримання.

Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу. Також встановлюється повне коло осіб, причетних до даного злочину.
Приїхав на навчання, але вирішив "підзаробити" гідом: на Одещині затримали сирійця, який організував трансфер ухилянтів до Румунії через Молдову за 11 тисяч доларів

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x