На Одещині проведуть імунізацію диких тварин проти сказу – як це робитимуть в умовах воєнного стану

0 коментарів 18549 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


На Одещині з 25 жовтня стартує кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу. Цього року робота буде проведена іншим способом, аніж у роки до повномасштабного вторгнення. Про це, із посиланням на ГУ Держпродспоживслужби в Одеській області, повідомляє «Бессарабія INFORM».


Фахівці наголошують, що пероральна імунізація диких м’ясоїдних тварин цього року пройде із врахуванням воєнного стану в країні. Тож, аби убезпечити від сказу червоних лисиць, шакалів, єнотоподібних собак, робота проводитиметься не шляхом розкидання приманок з вакциною з літаків над лісовими, мисливськими та польовими угіддями, а їх наземним розподілом поза територій населених пунктів і водойм.

Площа регіону, що підлягає вакцинації, становить 9139,25 кв. км. У кампанії будуть задіяні близько 900 осіб у складі 120 груп. До них обов’язково увійдуть лікарі ветеринарної медицини державних районних і дільничних лікарень Головного управління, а також єгері або лісники, представники органів місцевого самоврядування.

«Під час осінньої кампанії територією Одеської області вручну буде розповсюджено 228 481 доза вакцини. Визначені контрольні ділянки, на яких проводитиметься облік споживання вакцини в період кампанії», ─ йдеться у повідомленні.

Спеціалісти наголошують, що приманка з вакциною є безпечною для всіх видів тварин та людей. Вона має вигляд брикету з різким запахом м’ясо-кісткового борошна, що так приваблює диких тварин, розміром із сірникову коробку, в середині якого розміщений полімерний блістер з активними компонентами вакцини.

До жителів області звернулись із проханням, у разі виявлення приманок ─ не чіпати їх, не подрібнювати, не переносити з місць розкидання в інші місця.

«Додамо, що пероральна вакцинація диких м’ясоїдних тварин – це окремий протиепізоотичний захід в межах комплексної кампанії зі щеплення тварин, що має певні часові рамки. Проте своїх хатніх улюбленців господарі можуть вакцинувати будь-коли, звернувшись до державних лікарень ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області», ─ додали в установі.

На Одещині проведуть імунізацію диких тварин проти сказу - як це робитимуть в умовах воєнного стану

На Одещині проведуть імунізацію диких тварин проти сказу - як це робитимуть в умовах воєнного стану

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x