Хотів «прорвати» кордон, а потрапив до СБУ: на Одещині рецидивісту не вдалося доправити ухилянтів до невизнаного Придністров’я

0 коментарів 20979 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


На Одещині, спільними зусиллями кіберфахівців Служби безпеки та Держприкордонслужби, вдалося виявити міжнародне злочинне угруповання, яке нелегально переправляло за кордон громадян призовного віку. Про це, із посиланням на СБУ, повідомляє «Бессарабія INFORM».


Правоохоронці провели вдалу спецоперацію, в результаті якої затримали організатора банди на «гарячому». Чоловік на власному авто намагався проїхати через державний кордон. В автівці знаходились «ухилянти», яких мали вивезти до невизнаного Придністров’я.

Зловмисник отримав від «клієнтів» за так звані послуги сім тисяч доларів США.

У ході слідства встановили, що організатор угруповання ─ киянин. До цього чоловік відбував покарання за наркозлочин, а тепер вдався до іншого «бізнесу». У банді, яка організувала канал нелегальної міграції, також були і мешканці «ПМР». Спільно вони створили спеціальний Телеграм-канал, завдяки якому і шукали «клієнтів-ухилянтів». Адміністрували його з території невизнаної республіки.

Інтернет-ресурс мав на меті пропонувати військовозобов’язаним за гроші уникнути мобілізації через втечу за кордон. А потенційним втікачам обіцяли, що надалі їх перевезуть до однієї з європейських країн в обхід контрольно-пропускних пунктів.

Крім того, як “перевалочний пункт”, використовувався власний приватний будинок організатора на прикордонні Одещини. Саме там «ухилянти» проходили інструктаж щодо часу та місця нелегального переходу через кордон, а також відпрацьовували алгоритм дій на випадок затримання правоохоронцями.

Під час обшуків в організатора «схеми» виявили банківські картки та мобільні телефони із доказами незаконної діяльності; готівку в іноземній валюті, одержану злочинним шляхом.

«Наразі затриманому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 15 та ч. 2 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинене за попередньою змовою групою осіб). Зловмисникам загрожує до 7 років тюрми», ─ йдеться у повідомленні СБУ.

Хотів «прорвати» кордон, а потрапив до СБУ: на Одещині рецидивісту не вдалося доправити ухилянтів до невизнаного Придністров’я

Хотів «прорвати» кордон, а потрапив до СБУ: на Одещині рецидивісту не вдалося доправити ухилянтів до невизнаного Придністров’я

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x