Вперше в Болградській громаді: дев’ять талановитих учнів будуть отримувати щомісяця грошову винагороду

0 коментарів 19062 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


С цього вересня та впродовж дев’яти місяців навчального року в Болградській громаді вперше почнуть виплачувати стипендії обдарованим дітям та талановитій молоді громади, які досягли значних успіхів у попередньому навчальному році – одразу в декількох сферах : навчанні, спорті, художній і технічній творчості. Про яку суму йде мова, хто ці перші отримувачі грошової винагороди, та за який рахунок її будуть виплачувати, дізнавалася власна кореспондентка «Бессарабія INFORM» в Болграді.


Як розповіла «БІ» очільниця відділу освіти Болградської міської ради Ірина Гончарова, заохочувати таким чином обдарованих дітей і талановиту молодь освітніх закладів, розташованих на території громади, сприяти їх подальшому розвитку вдалося завдяки прийняттю Програми підтримки обдарованих дітей на 2023-2026 роки та відповідним доповненням до Положення про преміювання Болградської міської територіальної громади.

«Якщо раніше найкращі учні мали змогу претендувати на премії Болградської міської ради, яку отримували за підсумками чергового навчального року на святі Останнього дзвоника, то зараз ті з дітей та молоді, хто має декілька досягнень, заохочуються стипендією, яка виплачується впродовж наступного навчального року щомісяця – по 1 тисячі гривень», – зазначила Ірина Гончарова.

Таким чином, наприкінці поточного місяця свою першу грошову винагороду отримують дев’ять талановитих учнів Болградської гімназії ім. Г. С. Раковського – 3, Болградського ліцею №» – 1, опорного закладу «Болградський ліцей» – 1, Залізничненського ліцею – 2, Владиченського ліцею – 1 та Виноградівського ліцею ім. О. О. Банєва -1.

«Ці гроші стипендіати зможуть використати на удосконалення своїх талантів», – додала начальник відділу освіти.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x