В Одеській області створено Регіональний офіс міжнародного співробітництва

0 коментарів 21546 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В Одеській області створено Регіональний офіс міжнародного співробітництва, що діє при Одеській ОВА.


Його було створено за ініціативою Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, повідомляє пресслужба  Конгресу.

Однією з цілей його створення є взаємодія й співпраця місцевої та регіональної влади з міжнародними партнерами в питаннях відновлення, розбудови та розвитку територіальних громад Одещини.

До складу Офісу увійшла Агенція регіонального розвитку Одеської області, яка вже працює з цими завданнями. Уже проведено моніторинг та аналітику 76 проектів розвитку регіону з початку поточного року, сформовано базу з 176 пропозицій інвестиційних майданчиків типу Greenfield та Brownfield в Одеській області.

“Організовано та проведено 3 форуми щодо питань відновлення Одещини за підтримки проекту USAID «Говерла». Заплановано проведення подальших дискусійних заходів з обговорення регіонального розвитку, розробки планів просторового планування та відновлення в цілому. Офісом Європейської інтеграції Агенції проведено 15 зустрічей з міжнародними представниками та укладено 10 меморандумів про співробітництво з міжнародними організаціями, зокрема, з Поморським воєводством Республіки Польща про співпрацю між агенціями регіонів, скоординовано поїздку 100 дітей в спортивно-оздоровчий табір в Лодзинське воєводство Республіки Польща. Меморандум, укладений з компанією Sunny Medical Foundation, республіка Південна Корея, реалізовано у серпні місяці поточного року та з Південної Кореї до Шабівської територіальної громади доставлено й установлено обладнання для фільтрування, дезінфекції та стерилізації води WECO-HOCL-H”, – інформує новостворений Регіональний офіс міжнародного співробітництва.

Ініціатива створення Офісу має на меті розвиток взаємодії місцевих та регіональних влад з міжнародними партнерами, які зацікавлені співпрацювати на рівні області та територіальних громад, а Агенція вже має напрацьований досвід та інформаційно-аналітичну базу та продовжує свою діяльність задля зміцнення соціально-економічного розвитку нашого регіону

Співпраця Офісу та Агенції посилить міжнародне співробітництво та підтримку взаємовідносин з закордонними партнерами через спільні зустрічі, реалізацію заходів, спрямованих на залучення ресурсів для відбудови та розвитку області, впевнені у організації.

Регіональний офіс міжнародного співробітництва – ініціатива Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, що має на меті розвиток взаємодії місцевих та регіональних влад з міжнародними партнерами, які прагнуть співпрацювати на рівні області та територіальної громади.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x