В Аккермані невдовзі з’явиться новий автобусний маршрут, перевезення на якому будуть безкоштовними

0 коментарів 28998 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


На останній сесії Білгород-Дністровської міської ради затвердили цільову програму «Соціальний автобус Білгород-Дністровської міської територіальної громади на 2023-2025 роки». Тепер мешканці міста матимуть змогу безкоштовно користуватися послугами перевезення на новому маршруті. Про це повідомляє «Бессарабія INFORM».


Таке рішення міськради зумовлене тим, що значна частина населення, зокрема старої приватної забудови, не охоплена в повному обсязі пасажирськими перевезеннями.  Йдеться про такі вулиці, як Сонячна, Південна, Паркова, Шабська, Михайлівська, Ізмаїльська, Лесі Українки, Кишинівська, Артільна, Переможненська тощо.

В Аккермані невдовзі з’явиться новий автобусний маршрут, перевезення на якому будуть безкоштовними

При розробленні зазначеної програми також врахували і проблеми людей соціально незахищеної категорії населення вищевказаних районів, у яких фактично відсутня  можливість дістатися прямим сполученням міського транспорту до закладів охорони здоров’я, ЦНАП, інших закладів соціального спрямування.

Крім того, на сьогодні у місті відсутні підприємства-перевізники, які мають у своєму автопарку технічно оснащені транспортні засоби, пристосовані для перевезення людей з обмеженими можливостями та жінок з дитячими візочками.

Нагадаємо, в рамках проєкту міжнародної технічної допомоги «Міжнародна платформа для зміцнення партнерств комунальних підприємств, що реалізується Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ) за дорученням уряду Німеччини», у липні міській громаді були передані  на безоплатній основі, в якості гуманітарної допомоги, три пасажирських автобуси марки MERCEDES Benz Bendy. Їх пасажиромісткість становить 46 місць для сидіння та 104 – стоячих. І перевагою цих автобусів є саме те, що вони мають технічну можливість перевозити людей з обмеженими можливостями.

В Аккермані невдовзі з’явиться новий автобусний маршрут, перевезення на якому будуть безкоштовними

Надаватиме послуги з перевезення комунальне підприємство «Автотранссервіс», яке має на це відповідну ліцензію.

Оскільки гуманітарну допомогу не можна використовувати з метою отримання прибутку, проїзд для мешканців міста даним маршрутом буде безплатним.

Про це детально на своїй сторінці розповів мер міста Віталій Граждан. Він зазначив, що новий 104-й маршрут уже пройшов всі необхідні погодження та затверджений в усіх відповідних службах.

Попередньо планується, що свої перші рейсі на новому маршруті автобуси здійснять на початку жовтня. Також очільник громади наголосив, що при розробленні нового маршруту були враховані інтереси мешканців вулиць Переможненська, Шабська, Сонячна. Крім того, транспортні засоби курсуватимуть і по вулиці Грецька, зокрема біля зупинки «Причал», тож  пасажири матимуть можливість без проблем діставатися до адмінбудівлі, де розташовані районні органи влади, відділ державної реєстрації актів цивільного стану та інші установи. Перший час автобуси курсуватимуть у пілотному режимі та будуть робити три повних кола по місту, поєднуючи віддалені один від одного райони Білгорода-Дністровського.

Орієнтовно початок роботи визначать о 6:20 ранку від платформи «Тіра». Далі ─ до зупинки «Поліклініка», рухаючись вулицями Паркова, Шабська, Грецька. Автобус також проїжджатиме школу №1, вулицю Ізмаїльську, зупинку «Ринок», вулиці Лесі Українки та Кишинівську до виїзду з міста.

Наразі комунальними підприємствами ведеться підготовка автобусних зупинок, на яких здійснюватиметься посадка пасажирів.

В Аккермані невдовзі з’явиться новий автобусний маршрут, перевезення на якому будуть безкоштовними

Також мер зауважив, що перший рейс буде анонсовано завчасно, тож охочі зможуть взяти участь та впевнитись, наскільки комфортними є умови перевезення в нових автобусах.

В Аккермані невдовзі з’явиться новий автобусний маршрут, перевезення на якому будуть безкоштовними

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x