Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Укриття, ремонти, підготовка до опалювального сезону: у Тарутинській громаді розповіли про готовність та стан закладів освіти

1 коментар 26379 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У відділі освіти, молоді та спорту Тарутинської селищної ради розповіли про готовність до 2023/2024 нового навчального року. Наразі мережа закладів загальної середньої освіти налічує 15 закладів: 9 ліцеїв (Тарутинський, Березинський, Красненський, Підгірненський, Серпневський, Петрівський, Виноградівський, Вільненський, Рівненський); 4 гімназії (Слобідська, Малоярославецька Перша, Малоярославецька Друга, Ярівська) та 2 початкові школи (Калачівська, Лужанська філія Рівненського ліцею). За попередніми даними, в них будуть навчатися 2164 учні. Про це, із посиланням на селищну раду, повідомляє «Бессарабія INFORM».


Протягом літа деякі навчальні заклади зазнали змін. Зокрема, це стосується Лужанської початкової школи. У червні поточного року було прийнято рішення сесії про реорганізацію цього закладу шляхом приєднання до Рівненського ліцею. На базі колишньої Лужанської початкової школи створено відокремлений структурний підрозділ (філію) Рівненського ліцею без статусу юридичної особи. Заклад тепер має нову офіційну назву ─  Лужанська філія Рівненського ліцею Тарутинської селищної ради Одеської області.

З п’ятнадцяти закладів свої двері для першачків відкрили лише тринадцять ─ тут навчатимуться 185 першокласників. У двох закладах цього року набору до 1 класу немає через відсутність дітей. Йдеться про Вільненський ліцей та Лужанську філію.

На навчання у 10-х класах подали заяви 95 учнів у восьми закладах, серед яких Березинський, Серпневський, Тарутинський, Виноградівський, Красненський, Петрівський, Підгірненський, Рівненський.

На початку серпня спеціальна комісія обстежила об’єкти укриття закладів освіти на відповідність нормативним вимогам. Зокрема, перевіряли загальний стан споруди, наявність вентиляції, двох виходів, герметичних дверей, електропостачання, протипожежного захисту (наявність пожежної сигналізації, первинних засобів пожежогасіння), резервного електроживлення, системи водопостачання та каналізації, опалення, місць для сидіння й лежання, інтернет-зв’язку тощо.

З усіх закладів освіти Тарутинської громади найпростіші укриття мають одинадцять, що становить 73% від загальної кількості.

На облаштування та ремонт найпростішого укриття в Тарутинському ліцеї з місцевого бюджету виділено 500 тисяч гривень. Наразі робота триває.

В усіх закладах освіти у 2022 році було встановлено системи охоронно-тривожної сигналізації, та на 2023 рік діє договір на їх обслуговування. Найближчим часом у відділі освіти, молоді та спорту планують укласти договір на послуги вимірювання опору контурів заземлення.

guest

1 Коментар
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
БРЕСТ-1939
БРЕСТ-1939
1 год назад

“Спасибо” росисянам за юность в подвалах…

1
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x