Схема ухилення від мобілізації на Одещині: підозрюють голову лікарської комісії та її спільників, які за гроші “малювали” фіктивні довідки про туберкульоз

1 коментар 61236 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


На Одещині голову лікарської комісії та двох її спільників підозрюють в організації схеми ухилення від мобілізації. 


Як проінформували сьогодні в обласній прокуратурі, голові лікарської консультативної комісії одного з медичних закладів Одеси за фактом одержання неправомірної вигоди та службового підроблення (ч. 1 ст. 368, ч. 1 ст. 366 КК України) вже повідомлено про підозру.

За даними слідства, підозрювана організувала корупційну схему з одержання хабарів за виготовлення виписок із медичної карти амбулаторного хворого, із зазначенням фіктивного діагнозу, що дозволить уникнути призову на військову службу під час мобілізації.

За 1500 доларів США «хворі» отримували виписку з діагнозом – туберкульоз. Надалі ці медичні довідки передавалися до ТЦК, на підставі чого чоловіків визнавали непридатним до військової служби.

Також повідомлено про підозру двом спільникам голови комісії, через яких вона одержувала неправомірну вигоду від військовозобов’язаних громадян України (ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 368 КК України).

Наразі вирішуються питання щодо обрання запобіжного заходу підозрюваним та відсторонення від займаної посади медпрацівниці.

Схема ухилення від мобілізації на Одещині: підозрюють голову лікарської комісії та її спільників, які за гроші "малювали" фіктивні довідки про туберкульоз

guest

1 Коментар
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Гриня
Гриня
7 месяцев назад

Эти же доктора без “стимула” “не замечают” реальных и серьезных болезней…

1
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x