Індукційні варильні поверхні чи газові: що обрати?

0 коментарів 12312 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Існує декілька варіантів приладів для приготування їжі на кухні – це різні варіанти кухонних плит та варильних поверхонь. Все частіше на сайтах побутової техніки можна зустріти індукційні варильні поверхні. Далі ми поговоримо про те, чим вони відрізняються від звичних газових поверхонь та який з них вибрати.


При виборі кухонної плити для кухні важливо враховувати різні фактори, включаючи ефективність приготування їжі, енергоефективність пристрою та його безпеку. Існують дві найбільш популярні варіації – це індукційні та газові поверхні. Обидва варіанти мають свої переваги та недоліки, а розуміння їхніх відмінностей може допомогти зробити найбільш правильний вибір. Далі ми порівнюємо ці два прилади для того, аби ви змогли краще орієнтуватися при виборі. Багато варіантів сучасних плит ви зможете знайти у популярного виробника побутовоʼ техніки – Ventolux: https://ventolux.ua/varil-n-poverhn/ndukts-yn.

Принцип роботи поверхонь

Індукційні. Ці плити працюють за допомогою електромагнітних полів. Вони нагрівають дно посуду, використовуючи при цьому ті самі магнітні поля. Це означає, що дно посуду нагрівається швидко, а сама плита залишається відносно прохолодною.

Індукційні варильні поверхні чи газові: що обрати?

Газові. Ці моделі використовують для нагрівання природний газ або пропан. Газові поверхні нагрівають посуд, що, своєю чергою, контактує з відкритим вогнем.

Ефективність роботи поверхонь

Індукційні. Ці плити нагріваються значно швидше, аніж газові. Вони ефективно передають тепло в посуд, що дозволяє заощадити час на приготування їжі.

Газові. Ці плити також можуть досить швидко нагрівати посуд, але все ж таки потребують більше часу для досягнення потрібної температури.

Безпечність поверхонь

Індукційні. Ці плити вважаються більш безпечними для використання, оскільки вони не нагріваються без посуду на поверхні.

Газові. Ці плити можуть бути менш безпечними через наявність відкритого полум’я та можливого витоку газу. Проте, для таких моделей вже придумали деякі фішки, що допомагають покращити безпекову ситуацію при використанні. Наприклад, система газ-контролю. Вона працює таким чином: якщо у конфорці зникає вогонь, автоматично припиняється постачання газу.

Регулювання температури

Індукційні. Функціонал цих плит дозволяє з максимальною точністю регулювати температуру приготування. Вони миттєво реагують на зміни потужності й можуть підтримувати стабільну температуру.

Газові. Функціонал газових плит також дозволяє регулювати температуру, але це відбувається менш точно. Все залежить від поворотності ручок та потоку газу.

Обираючи між індукційною та газовою плитою, важливо врахувати власний бюджет, особисті потреби та умови використання. Виходячи з порівняльного аналізу, кожен з цих типів поверхонь має свої переваги. Вибирайте те, що є для вас найважливішим.

Коментарі закриті.