Жителі Ренійської громади обурились ціною табличок для нових назв вулиць: скільки коштувало придбання покажчиків

0 коментарів 41310 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У квітні 2023 року депутати Ренійської міської ради прийняли рішення про виділення з місцевого бюджету 1 млн 14 тисяч гривень на придбання табличок з назвами вулиць. Гроші були направлені з вільного залишку загального фонду місцевого бюджету за Програмою благоустрою. Жителі громади, які підрахували вартість одного покажчика, були здивовані його вартістю. Ситуацію прояснили представники місцевої влади. Про це, посилаючись на видання Рені-Одеса, повідомляє “Бессарабія INFORM”. 


За словами заступника міського голови Рені Олексія Самбурського, всього для міста Рені та для всіх сіл громади замовили близько 3 тисяч табличок.

Ренійці розділили виділені кошти на кількість покажчиків, і вийшло, що одна табличка коштує понад 300 грн.

Крім того, місцеві жителі переглянули ціни в інтернеті: виявилося, що один покажчик можна купити за 180-200 гривень. Звичайно ж, у людей виникли питання щодо витрачених коштів.

Процедуру закупівлі та монтаж табличок проводила житлово-комунальна служба, директор якої пролив світло на ці запити народу.

“Усі закупівлі проходять через систему Prozorro, проводиться аукціон: все абсолютно прозоро, – зазначив директор ЖКС Андрій Медведик. 

“Було заявлено стартову суму у розмірі 936 тисяч гривень на виготовлення 2770 табличок. Було багато охочих виконати таке замовлення. Пройшов аукціон. Внаслідок торгів сума була знижена до 512 тисяч гривень. Таким чином, виготовлення однієї таблички з урахуванням ПДВ коштувало громаді 185 гривень. Ви можете зайти на Prozorro і побачити ці цифри”, – підкреслив керівник.

Андрій Медведик зазначив, що виготовлення табличок та монтаж на вулицях Рені та сіл Ренійської громади необхідний, тому що пройшов процес декомунізації, і назви багатьох вулиць змінилися.

“Нові таблички потрібні не лише для того, щоби орієнтувалися численні переселенці. Після процесу перейменування вулиць автоматично внесено зміни до всіх реєстрів. Наприклад, у село Котловина приїжджає «Швидка допомога» з Ізмаїла на виклик на вулицю Василя Гурика, а там, у кращому разі, старі написи під назвою «Жовтнева». Скільки часу знадобиться «швидкій», щоб з’ясувати, де перебуває хворий у критичному стані? Чи дочекається людина допомоги?

Начальник ЖКС зазначив, що деякі таблички вже пошкоджені вандалами, які намагаються зіпсувати будь-яку добру справу.

Не можна не помітити, що сам монтаж табличок був непростим. Наприклад, на деяких перехрестях опинилися напівзруйновані будинки та перекошені старі огорожі: довелося монтувати на те, що є (на фото).

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x