Зеленський запропонував Греції “взяти патронат” над Одещиною та допомогти Україні із захистом Чорноморської акваторії

3 коментаря 17820 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У межах робочого візиту до Греції президент України Володимир Зеленський провів зустрічі із президентом Греції Катериною Сакелларопулу та прем’єр-міністром країни Кіріакосом Міцотакісом, під час яких обговорювалася можливість долучення Греції до відновлення Одещини та захисту Чорноморської акваторії. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” із посиланням на офіційне інтернет-представництво президента України.


Зазначається, що глави держав обговорили поточний стан справ на передовій і безпекову ситуацію в регіоні з огляду на продовження російської агресії проти України.

Зеленський подякував Греції та особисто Катерині Сакелларопулу за надання підтримки нашій державі з початку повномасштабного вторгнення, а також висловив сподівання на долучення Греції до відновлення постраждалих регіонів України.

«Знаємо про особливу роль Одеси в історії Греції та очікуємо на залучення вашої країни до відновлення міста й Одеської області. Пропоную Греції взяти патронат над цим регіоном», – зазначив Володимир Зеленський.

Зеленський запропонував Греції "взяти патронат" над Одещиною та допомогти Україні із захистом Чорноморської акваторії

Також під час пресконференції з прем’єр-міністром Греції Кіріакосом Міцотакісом Володимир Зеленський запропонував Греції допомогти Україні із захистом Чорноморської акваторії і щодо систем ППО. Під час переговорів сторони приділили увагу програмі шефства над регіонами й містами України, які потребують відновлення після російських ударів чи бойових дій, у межах якої Греція могла б зосередитися на допомозі у відновленні Одеси.

«Обговорили ситуацію у Чорноморському регіоні, зокрема загрозу, яку росія створила проти портів та свободи мореплавання. Ми робимо все можливе, щоб відновити безпеку у Чорному та Азовському узбережжі. Це важливо з глобальної точки зору, з точки зору продовольчої безпеки для всього світу», – сказав Зеленський.

Голова української держави відзначив важливість того, що грецькі компанії готові брати участь у транспортуванні українського зерна.

«Україна створила альтернативний «зерновий коридор» у Чорному морі, він може працювати. Але, щоб його робота була стабільною, ми потребуємо посилення повітряного щита саме для Чорноморського регіону, зокрема для нашого міста Одеси. І це може бути історичний внесок Греції у загальноєвропейську безпеку, якщо ви допоможете нам із захистом саме чорноморської акваторії. І щодо систем ППО – я запропонував варіанти, як це можна зробити», – повідомив Президент України.

Зеленський запропонував Греції "взяти патронат" над Одещиною та допомогти Україні із захистом Чорноморської акваторії

guest

3 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Зебельс
Зебельс
8 месяцев назад

Фееричный долбоеб!!!

??=?=??=?=??=?=??=?=??=?=??=?
??=?=??=?=??=?=??=?=??=?=??=?
8 месяцев назад
Ответить на  Зебельс

“Приятно” познакомиться, валерка-zиzалупка! 😀 😀 😀

??=?=??=?=??=?=??=?=??=?=??=?
??=?=??=?=??=?=??=?=??=?=??=?
8 месяцев назад
Ответить на  Зебельс

Ну, не стесняйся, валерка, хоть и факты столь поZорны… 😉

3
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x