Заради справедливості: у Болградській громаді знайшли ще один спосіб боротьби з тими, хто ухиляється від плати за сміття

0 коментарів 37449 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Починаючи з 1 вересня, відбудеться низка змін у порядку вивезення сміття у Болградській громаді. Про це повідомляє власний кореспондент “Бессарабії INFORM” у Болграді.


Працівники КП «Горводоканал» Болградської міської ради забиратимуть лише те сміття, яке складується в індивідуальних контейнерах їх власників, залишаючи недоторканими мішки та пакети з відходами, що стоять поруч.

З чим пов’язане таке нововведення, «БІ» розповів директор КП «Горводоканал» Анатолій Ільченко.

За його словами, керівництво Болградської міської ради одразу після реформи децентралізації зробило чимало, щоб організувати вивіз сміття не лише у самому Болграді, а й у всій Болградській громаді, що є далеко не в кожній іншій громаді.

Зокрема, було розроблено графік вивезення (один раз на тиждень по кожній вулиці), придбано ще один сміттєвоз, практично скрізь було ліквідовано великі сміттєві контейнери, а замість них кожному жителю, кожному підприємцю безкоштовно надавалися індивідуальні контейнери за умови обов’язкового укладання договору на надання цієї послуги з комунальним підприємством та погашення наявної заборгованості.

“Таким чином вдалося вивезти з тіні багатьох несумлінних громадян, які складували сміття або в ярах, або скидали його у великі контейнери і при цьому нічого не платили, забруднюючи територію”, – наголосив Анатолій Ільченко.

Але й це остаточно не розв’язало проблему. Та частина людей, яка все ж таки не поспішала забирати індивідуальний контейнер, або ті, хто вважає, що не так багато сміття у нього збирається, знайшли інший вихід. Вони почали складати відходи у великі чорні пакети та виставляти поруч з індивідуальними контейнерами своїх сусідів.

«Робили це, як правило, напередодні вночі – щоб ніхто не побачив. А вранці ці пакети вже розривали собаки, створюючи справжнє звалище, в чому потім звинувачували працівників «Горводоканалу». Тому заради справедливості стосовно наших співробітників та тих абонентів, які справно платять за сміття, було прийнято рішення з 1 вересня цього року прибирати виключно сміття, яке зібрано в індивідуальний контейнер. Для вивезення великогабаритних твердих побутових відходів слід звернутися із заявою до КП «Горводоканал» та сплатити за вивезення з розрахунку 80 гривень за один кубічний метр. А ще хочу звернутися до боржників – поспішіть сплатити свої борги за водопостачання та вивіз сміття та отримайте свій контейнер. Тільки разом ми зможемо зробити наше місто чистим та привабливим», – зазначив Анатолій Ільченко.

Заради справедливості: у Болградській громаді знайшли ще один спосіб боротьби з тими, хто ухиляється від плати за сміття

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x