В Україні планують запровадити штрафи за дрифт

0 коментарів 20682 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Нардепи пропонують ввести для водіїв штрафи за дрифт. 


Про це йдеться в законопроєкті №9642, який оприлюднено на сайті Верховної Ради. Його ініціаторами та авторами є Анатолій Бурміч і Валерій Гнатенко.

Документ передбачає запровадження штрафу у розмірі 8500 гривень для водіїв, які дрифтують – це за перше порушення. За повторне впродовж 12 місяців – покарання у вигляді 17  тисяч гривень та позбавлення права керування транспортними засобами на строк від шести місяців до одного року.

Довідково: під дрифтуванням автори законопроєкту розуміють навмисне вчинення на автівці маневрів, що спричиняють занесення осі транспортного засобу під час повороту на максимально можливій швидкості.

«Існують випадки керування транспортними засобами у так званому дрифті. Такі дії здійснюються, зокрема, на територіях житлових масивів, парковках торгових центрів, що створює додаткову загрозу пішоходам, водіям інших транспортних засобів, порушує спокій громадян… Законопроєкт спрямований на посилення захисту учасників дорожнього руху від небезпечних дій водіїв, що здійснюють дрифтування, та посилення захисту людей від впливу шуму», – сказано у пояснювальній записці до законопроєкту.

Право складати адмінпротоколи на водіїв-екстрималів законотворці хочуть закріпити за співробітниками Нацполіції.

В Україні планують запровадити штрафи за дрифт

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x