“Спрощене кредитування – рятівний бронежилет для фермерів”: сотні агропідприємств Одещини отримали понад 3 млрд грн на розвиток бізнесу

0 коментарів 17496 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Не заробити, а вижити – за таким принципом у ці непрості часи працюють багато фермерів Одеської області. Але є і добрі новини – аграрії Одещини з початку 2023 року отримали 3,24 млрд грн кредитних коштів на підтримку і розвиток бізнесу.


Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на інформацію Одеської ОВА.

Загалом кошти отримало 841 агропідприємство Одещини, з них 685 стали  учасниками державної програми «Доступні кредити 5-7-9».

«Завдяки злагодженій співпраці з початку 2023 року 685 господарств Одещини в рамках програми “Доступні кредити” отримали 2,74 мільярда гривень. Цей фінансовий інструмент став найдієвішим механізмом надання аграріям обігових коштів. З переваг програми – це малі відсоткові ставки та доступність в отримані. Аграрії можуть отримати кредит у розмірі до 90 млн гривень. Кредитування надається під 5–9% річних, залежно від категорії кредиту та суб’єкта підприємництва», – розповіла  керівник департаменту з питань аграрної політики Одеської ОВА Алла Стоянова.

Вона зазначила, що Одещина у трійці лідерів програми «Доступні кредити».

«На аграрних фронтах сьогодні гаряче: жнива проходять в умовах складної логістики та зниження цін на продукцію. Війна та гроші — дуже складна тема для агросектору. Спрощене кредитування – рятівний бронежилет для фермерів. Війна йде, але робота бізнесу та банків не стоїть на місці», – наголосила Алла Стоянова.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x