Сила єднання: ізмаїльці за п’ять днів зібрали більше півмільйона гривень на прожектори для боротьби з дронами-камікадзе

0 коментарів 20331 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


“Бессарабія INFORM” нещодавно писала про збір коштів, оголошений Ротарі Клуб Ізмаїл («Rotary club Izmail»), на закупівлю зенітних прожекторів для боротьби з дронами-камікадзе. Такий запит громадська організація отримала від військових. Спочатку планували зібрати 120 тис. грн і замовити 10 одиниць. Але люди так активно почали донатити, що суму збору було вирішено підняти до 600 тисяч, які вдалось зібрати усього за п’ять днів.


Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на члена Клубу Кирила Дімова.

Ротарійці вже зробили замовлення на 18 світлодіодних зенітно-пошукових протидронових прожекторів для міста Ізмаїла та району. Орієнтовний термін їх виготовлення – від 2 до 3 тижнів. Як зазначив Кирило Дімов, виробники зроблять все можливе, щоб прискорити поставку, розуміючи напружену ситуацію з останніми обстрілами Бессарабії.

Повна ціна за 18 прожекторів – 537 200 грн. Наразі активісти опрацьовують й інші запити від військових і вирішують, на що саме буде направлено залишок зібраних коштів. Точно одне – гроші також підуть на захист району від шахедів.

Ротарі Клуб Ізмаїл та Ротаракт Клуб Ізмаїл подякували тисячам українців, які долучились до цієї благородної місії, і пообіцяли обов’язково відзвітувати перед громадськістю, як тільки-но прожектори будуть доставлені до Ізмаїлу. А ми, своєю чергою, дякуємо ротарійцям за ініціативу. З таким підсвічуванням збивати “мопеди” військовим буде набагато простіше.

Нагадаємо, 29 липня Ротарі Клуб Ізмаїл передав ізмаїльському батальйону ТРО потужний ударний дрон.

Фото ілюстративне 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x