На Білгород-Дністровщині відбулася головна спортивна подія літа ─ завершальні змагання обласних ігор «Рухайся до Перемоги»

0 коментарів 24435 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


На базі Кулевчанської громади 19 серпня пройшла обласна спартакіада, в якій взяли участь найкращі спортсмени районів Одещини. Це стало завершальним етапом обласних ігор «Рухайся до Перемоги». Як все відбувалося, розповість «Бессарабія INFORM».


Нагадаємо, з квітня поточного року в районах області проводились спортивні змагання серед керівників, старост і працівників сільських, селищних та міських громад. На першому етапі 62 команди органів місцевого самоврядування змагались в межах свого району за право бути кращими. Про те, як районний етап проходив на Білгород-Дністровщині, «БІ» інформувала у травні.

Після визначення переможців від територіальних громад у кожному районі створили збірну команду, яка й представляла кожен з них на завершальному етапі спортивних ігор «Рухайся до Перемоги». Змагання відбувались у восьми видах спорту: волейбол, більярд, гирьовий спорт, футзал, дартс, настільний теніс, шахи та шашки.

На відкритті фіналу обласної спартакіади були присутні перший заступник голови Одеської облдержадміністрації Борис Волошенков, перший заступник голови Одеської обласної ради Олег Радковський, начальник управління фізичної культури і спорту ОДА Валентина Кольчак, голова громадської організації «Одеська територіальна організація Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос» Тетяна Федоренкова, голова Одеського регіонального відділення Всеукраїнської асоціації об’єднаних територіальних громад, голова Красносільської ТГ Марина Архірій,  а також господарі спортивної події ─ голова Білгород-Дністровської РВА Василь Самокиш, Кулевчанський сільський голова Михайло Попов, генеральний директор фермерського господарства «Кулевча» Ігнат Братінов.

На Білгород-Дністровщині відбулася головна спортивна подія літа ─ завершальні змагання обласних ігор «Рухайся до Перемоги»

Сім команд районів представляли кращі з кращих спортсменів місцевого самоврядування. Один із самобутніх районів ─ Березівський, до якого входить 16 громад, неодноразово ставав переможцем Кубка Губернатора з футболу.

Гучними оплесками зустрічали команду Ізмаїльського району на чолі з головою РВА Родіоном Абашевим. Район неодноразово демонстрував свою незламність не лише у спортивних змаганнях, а й у боротьбі з ворогом. Навіть попри обстріли з боку країни-агресора, Ізмаїльщина залишається найбільшим логістичним центром півдня та країни, адже дунайські порти є на сьогодні єдиними водними торговельними шляхами.

Майже всіма громадами була представлена збірна команда Подільського району. Важко посперечатися, що саме подільські спортсмени є одними з кращих у багатьох видах спорту.

Не відстає від інших і багатонаціональний Болградський район, мешканці якого встигають і спортом займатися, і виноробство розвивати. Саме тут зосереджено близько 40% виноградників регіону.

До нових перемог вів збірну команду Роздільнянського району заступник голови РВА Вадим Ковальський, а Одеського району ─ Олег Кравченко.

Звичайно, команду господарів заходів – Білгород-Дністровський район – очолив голова РВА Василь Самокиш.

На Білгород-Дністровщині відбулася головна спортивна подія літа ─ завершальні змагання обласних ігор «Рухайся до Перемоги»

Від імені керівника обласної адміністрації Олега Кіпера до присутніх звернувся його перший заступник Борис Волошенков. У своєму вітальному слові він зазначив, що у Кулевчі панує настільки гостинна та привітна атмосфера, що подібні спартакіади мають стати традицією у цій громаді.

 «Десь далеко гримить війна ─ драматичний час історії України… Але ми зібралися тут для того, щоб показати, що в наших серцях, в наших легенях є сила! Що ми будемо такими, які будуть слугувати захисту нашої країни і її суверенітету. Я вітаю всіх вас і хочу, щоб сьогодні кожен досяг перемоги, щоб 2023 рік у вас відзначився здобутками в сьогоднішніх змаганнях. Всього найкращого, Миру та Перемоги нашій країні!», ─ привітав учасників Борис Волошенков.

Від імені депутатського корпусу Одеської обласної ради, від депутатів всіх районів, міст, селищ і сіл області, привітав учасників спартакіади перший заступник голови облради Олег Радковський.

«Сьогоднішня подія дуже важлива, і не тільки для Одеської області, а й для всієї нашої країни. Ви знаєте, що саме зараз йде жорстока війна з російською федерацією, і отримати перемогу над таким жорстоким ворогом на фронті не можливо без перемоги в тилу, без перемоги в економіці, без перемоги в інформаційному медійному просторі. І мені дуже приємно, що саме зараз в Кулевчі відбуваються ці змагання, що саме зараз, незважаючи на жорстоку війну, на звуки повітряних тривог, на вибухи, на «прильоти» дронів і ракет, ці змагання відбуваються. Тим самим ми показуємо всьому світу, що Одеська область і Україна працює, розвивається, будує економіку. І ми навіть зараз знаходимо час для проведення таких змагань, щоб підтримати моральний дух один одного. І таку країну, такий народ перемогти просто неможливо!», ─ наголосив у своєму зверненні О.Радковський.

Василь Самокиш, голова Білгород-Дністровської РВА, розповів, що не так давно, коли у травні на базі Кулевчанської громади проходили районні змагання, сільський голова Михайло Попов та голова ФГ «Кулевча» Ігнат Братінов виступили із пропозицією провести у громаді й обласні ігри «Рухайся до Перемоги». Пропозиція була підтримана, і Білгород-Дністровщина знову привітала на своїй землі колег з усього регіону.

«Я хочу сказати, що сьогодні будуть всі переможцями, бо приймати участь, підтримувати моральний дух наших військових, підтримувати те, що сьогодні люди захищають нашу землю, коли йде збройна агресія з боку російської федерації, ─ це дуже важливо. Я хочу всім побажати перемоги, всім побажати здоров’я. Слава Україні!», ─ звернувся до гостей Василь Самокиш.

На Білгород-Дністровщині відбулася головна спортивна подія літа ─ завершальні змагання обласних ігор «Рухайся до Перемоги»

Очільник Кулевчанської громади своєю чергою також привітав присутніх та на згадку гостям презентував «смачні» кошики на  знак доброзичливості та глибокої поваги.

«Переконаний, що всі ми станемо свідками красивої спортивної боротьби, яка продемонструє блискучу підтримку  і витримку, незламну жагу до Перемоги. Сподіваюсь, що наші гості надовго залишать у своїх серцях згадку про наш затишний мальовничий край», ─ підкреслив Михайло Попов.

На Білгород-Дністровщині відбулася головна спортивна подія літа ─ завершальні змагання обласних ігор «Рухайся до Перемоги»

Крім того, на заході був оголошений збір коштів на підтримку ЗСУ, які потім передадуть на потреби армії.

Всі гості отримали неабиякі враження від атмосфери та підтримки, яка панувала під час змагань. Не залишили поза увагою і красу та колоритність самої Кулевчанської громади. Зокрема, свої відчуття від побаченого на своїй сторінці висловив Олег Радковський.

 «Окрім змагань, на запрошення голови Кулевчанської громади Михайла Попова побували у місцевій святині – Свято-Миколаївському храмі, який останніми роками став місцем паломництва. Тут знаходиться один із чотирьох поклонних хрестів, встановлених з благословення старців, яких всього чотири в Україні – у Кулевчі, Чорнобилі, Старому Почаєві та під Харковом. Окрім того, в церкві знаходиться чудодійна ікона Казанської Божої матері, відома тим, що довкола неї ростуть живі лілії», ─ поділився він.

Також власними враженнями та підсумками змагань на своїй сторінці поділилась голова громадської організації «Одеська територіальна організація Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос» Тетяна Федоренкова:

“Підбиваючи підсумки обласних фінальних змагань, хочеться відмітити добру організацію та проведення змагань на першому етапі – районних змаганнях, в яких взяли участь майже 900 чоловік з 67 громад області. У фінальній частині – другому етапі у с. Кулевча взяли участь 157 чоловік. Одеська територіальна громада «Колос» висловлює свою подяку усім учасникам та організаторам, хто був причетний до проведення обласних спортивних змагань «Рухайся до перемоги» на підтримку Збройних сил України. Окрема подяка господарям змагань, які не тільки зробили яскраве спортивне свято, а ще й пригостили усіх дружньою вечерею. Вітаємо учасників та переможців змагань! Дякуємо командам за гарну гру, насичену позитивними емоціями та яскравою спортивною боротьбою! Бажаємо всім здоров’я, перемог не тільки в спорті. Нехай всі мрії збуваються, бажання виконуються, цілі досягаються. Щира вдячність ЗСУ, завдяки яким усі присутні були в умовах безпеки! Разом до ПЕРЕМОГИ!”

На Білгород-Дністровщині відбулася головна спортивна подія літа ─ завершальні змагання обласних ігор «Рухайся до Перемоги»

Тож оголошено результати обласних змагань:

Переможці та призери фінальних обласних спортивних змагань з

Шахів:

  1. Двоенкін Віталій (Роздільнянський район)
  2. Вишневський Іван (Одеський район)
  3. Чепой Іван (Ізмаїльський район)

Шашок:

  1. Тимчук Валентина (Березівський район)
  2. Караман Ганна (Одеський район)
  3. Жечева Олена (Болградський район)

Переможці та призери фінальних обласних спортивних змагань з футзалу:

  1. Одеський район (Ткаченко Денис, Шайтан Іван, Маковецький Андрій, Хасаев Тимур, Мигуш Роман, Гавва Володимир, Мкртичан Аркадій)
  2. Подільський район (Паламарчук Сергій, Сільчук Михайло, Новосьолов Ігор, Бурдейний Павло, Думбрава Юрій, Чернійчук Олег, Сакара Андрій)
  3. Роздільнянський район (Марциненко Микола, Сухой Микола, Ганган Роман, Гофман Ігор, Гринчишин Ярослав, Чергуца Віталій, Чеботаренко Андрій, Трофімив Станіслав)

Кращі гравці:

Думбрава Юрій (Подільський район)

Гофман Ігор (Роздільнянський район)

Переможці та призери фінальних обласних спортивних змагань з настільного тенісу:

  1. Роздільнянський район
  2. Подільський район
  3. Білгород-Дністровський район

жінки:

  1. Бєген Ярослава (Роздільнянський район)
  2. Швець Наталя (Білгород-Дністровський район)
  3. Хайнацька Наталя (Березівський район)

чоловіки:

  1. Демяненко Василь (Подільський район)
  2. Богоєв Микола (Болградський район)
  3. Барков Геннадій (Ізмаїльський район)

Переможці та призери фінальних обласних спортивних змагань з дартсу:

  1. Березівський район
  2. Ізмаїльський район
  3. Одеський район

жінки:

  1. Пацалова Олена (Березівський район)
  2. Колодєєва Ольга (Ізмаїльський район)
  3. Архірій Марина (Одеський район)

чоловіки:

  1. Проданов Сергій (Ізмаїльський район)
  2. Фузицький Сергій (Березівський район)
  3. Осадчий Володимир (Одеський район)

Переможці та призери фінальних обласних спортивних змагань з гирьового спорту:

  1. Овчеренко Олександр (Подільський район)
  2. Саульченко Микола (Роздільнянський район)
  3. Полянський Олег (Білгород-Дністровський район)

Переможці та призери фінальних обласних спортивних змагань з волейболу:

  1. Одеський район (Сидорюк Віталій, Кравченко Олег, Сич Руслан, Муленков Юрій, Буран Андрій, Чофу Тетяна)
  2. Подільський район (Желіховський Валерій, Кольцов Сергій, Кацмаза Роман, Бучковський Вадим, Шульга Тамара, Ігнатов Олександр, Ляховець Віктор)
  3. Березівський район (Лизанець Тетяна, Губа Оксана, Лисак Олег, Луцик В’ячеслав, Ляхно Ольга, Болотенко Сергій)

Кращі гравці:

Лизанець Тетяна (Березівський район)

Муленков Юрій (Одеський район)

Переможці та призери фінальних обласних спортивних змагань з більярду:

  1. Воронецький Сава (Подільський район)
  2. Пішта Іван (Болградський район)
  3. Петков Станіслав (Білгород-Дністровський район).

Тепер, за отриманими результатами, усі переможці спартакіади увійдуть до збірної команди Одеської області та будуть представляти наш регіон на Всеукраїнських змаганнях.

На Білгород-Дністровщині відбулася головна спортивна подія літа ─ завершальні змагання обласних ігор «Рухайся до Перемоги»

На Білгород-Дністровщині відбулася головна спортивна подія літа ─ завершальні змагання обласних ігор «Рухайся до Перемоги»

На Білгород-Дністровщині відбулася головна спортивна подія літа ─ завершальні змагання обласних ігор «Рухайся до Перемоги»

На Білгород-Дністровщині відбулася головна спортивна подія літа ─ завершальні змагання обласних ігор «Рухайся до Перемоги»

На Білгород-Дністровщині відбулася головна спортивна подія літа ─ завершальні змагання обласних ігор «Рухайся до Перемоги»

На Білгород-Дністровщині відбулася головна спортивна подія літа ─ завершальні змагання обласних ігор «Рухайся до Перемоги»

На Білгород-Дністровщині відбулася головна спортивна подія літа ─ завершальні змагання обласних ігор «Рухайся до Перемоги»

На Білгород-Дністровщині відбулася головна спортивна подія літа ─ завершальні змагання обласних ігор «Рухайся до Перемоги»

На Білгород-Дністровщині відбулася головна спортивна подія літа ─ завершальні змагання обласних ігор «Рухайся до Перемоги»

На Білгород-Дністровщині відбулася головна спортивна подія літа ─ завершальні змагання обласних ігор «Рухайся до Перемоги»

На Білгород-Дністровщині відбулася головна спортивна подія літа ─ завершальні змагання обласних ігор «Рухайся до Перемоги»

На Білгород-Дністровщині відбулася головна спортивна подія літа ─ завершальні змагання обласних ігор «Рухайся до Перемоги»

На Білгород-Дністровщині відбулася головна спортивна подія літа ─ завершальні змагання обласних ігор «Рухайся до Перемоги»

На Білгород-Дністровщині відбулася головна спортивна подія літа ─ завершальні змагання обласних ігор «Рухайся до Перемоги»

На Білгород-Дністровщині відбулася головна спортивна подія літа ─ завершальні змагання обласних ігор «Рухайся до Перемоги»

 

 

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x