На Білгород-Дністровщині у Шабівській громаді мають намір поліпшити якість питної води ─ як саме місцева влада планує це зробити

0 коментарів 16983 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Велика кількість громад півдня Одещини потерпає від низької якості питної води. З даного питання Агенція регіонального розвитку Одеської області налагоджує співпрацю з німецькою компанією Boreal Light GmbH, яка має великий досвід екологічних проєктів по всьому світі. Наразі Агенція здійснює відбір громад, які найбільше потребують допомоги у розв’язанні питання стосовно належної якості питної води. Першою подала заявку на участь Шабівська сільська рада, яка навіть вже розпочала переговори з німецькими партнерами. Про це, із посиланням на Агенцію, повідомляє «Бессарабія INFORM».


На даний час у багатьох громадах Одещини є населені пункти, де й досі здійснюється підвіз питної води для потреб жителів та забезпечення соціальних об’єктів. Зважаючи на цю проблему, Агенція регіонального розвитку та компанія Boreal Light GmbH співпрацюватимуть у реалізації проєктів з очищення води в територіальних громадах шляхом встановлення відповідних систем, які працюють на сонячній енергетиці.

Як зазначають фахівці, простота конструкції робить цю технологію ідеальним рішенням для будь-якого виду водопостачання як для селища, так і для міста.

На сьогодні Агенцією вже розпочато роботу з відбору громад, для яких питання якості води є одним із пріоритетних та необхідних, для подальшої реалізації пілотних проєктів.

Першою свою зацікавленість висловила саме Шабівська громада та вже розпочала переговори з німецькими партнерами. Своєю чергою, Агенція регіонального розвитку здійснюватиме координацію співпраці з німецькою стороною та сприятиме залученню коштів міжнародної технічної допомоги для мінімізації залучення бюджетних коштів. З метою закріплення спільних намірів між Агенцією та компанією Boreal Light GmbH було укладено відповідний меморандум.

Довідково: головний спеціаліст по роботі з громадськістю Boreal Light GmbH Ганна Шепеленко поінформувала, що компанія наразі реалізує масштабний проєкт з очищення води для Миколаєва, оскільки інфраструктура міста зазнала серйозних ушкоджень внаслідок бомбардувань з боку російської федерації, в тому числі пошкоджено мережу центрального водопостачання. Це перший проєкт даної компанії подібного формату в Україні, який до того ж реалізується німецьким державним банком KfW.

Крім того, компанія вже втілює низку інших комерційних проєктів в державі, у тому числі для розвитку зрошувальних систем.

На Білгород-Дністровщині у Шабівській громаді мають намір поліпшити якість питної води ─ як саме місцева влада планує це зробити

На Білгород-Дністровщині у Шабівській громаді мають намір поліпшити якість питної води ─ як саме місцева влада планує це зробити

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x