Кілія виділила понад два мільйони гривень на потреби військових. Аналогічне рішення вже прийнято ще у декількох громадах Бессарабії

2 коментаря 51165 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Сьогодні, 16 серпня, в Кілії та ще кількох громадах Бессарабії пройшли засідання сесії, на яких депутати розглянули важливе питання — про виділення грошей на підтримку військових. Зі зверненням про необхідність це зробити до керівництва ТГ звернулася Одеська військова адміністрація за принципової позиції губернатора Олега Кіпера. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, яка була присутньою під час прийняття рішення скликанням Кілійської міської ради. 


Варто зазначити, що напередодні громадам прийшов рекомендаційний лист з сумами, які громади мають віддати на армію. Формуючи його, першочергово враховувалися суми, які на початку року були закладені у місцевих бюджетах на військові потреби (утримання ТРО,  непередбачувані витрати, пов’язані з військовими діями тощо). Також ОВА вирахувала відсотки, які було рекомендовано зняти з інших статей витрат. Таким чином Кілії початково нарахували понад 4 мільйони гривень.

Цю суму проаналізував фінансовий відділ Кілійської міської ради, надавши свої підсумки на розгляд спочатку виконкому, після — депутатській комісії, а на завершення — депутатського корпусу.

Рекомендовану суму довелося значно зменшити через відсутність у бюджеті вільних коштів, адже частина грошей, які прорахувала ОВА як вільні, вже є зайнятими під важливі закупівлі. Наприклад, фінансисти держадміністрації не могли бачити, що певні кошти закладені під вже оголошені тендери на товари або послуги, пов’язані з життєзабезпеченням громади, наприклад, закупівлею вугілля. То ж, у висновку про суму, яку дійсно може дозволити собі Кілійська громада, не відмовляючи собі у першочергових потребах, зазначили 2 мільйони 30 тисяч гривень.

До початку голосування перед присутніми у сесійній залі виступив голова громади Вячеслав Чернявський. По-перше, він пояснив, з чого було сформовано саме 2 мільйони 30 тисяч гривень. Також він закликав колег підтримати це рішення, адже це вклад у Перемогу.

“1 мільйон 296 тисяч гривень ми знімаємо з “Програми підтримки ТРО”: це залишок з 1,5 мільйона, які ми закладали на військові потреби на початку року.  Ще 700 тисяч ми зняли з інших видатків — як могли скоротили свої витрати.

Нам сьогодні потрібно відстоювати нашу державу. Так, для Кілійської громади це великі кошти, а для нашої спільної Перемоги – дуже невеликі. З ремонтами навіть найгірших доріг, тротуарів, благоустроєм ми можемо почекати, а от наші військові чекати не можуть. Чим більше буде забезпечення — тим скорішим буде результат. З початку війни ми, звичайно, теж не відмовляли військовим, коли могли виділити кошти на ті чи інші потреби, але виконати усі їхні прохання ми не могли, адже більшість з цього не підпадала під цільове використанням коштів. Разом з цим лише військовому керівництву більш зрозуміла картина, кому що необхідно у першу чергу, а ми можемо про це судити лише зі своїх міркувань. Тож я вважаю, що ми повинні передати ці кошти армії. Будь ласка, підтримайте це рішення”, – закликав мер.

Голосування було одностайним та беззаперечним.

За інформацією, яка опинилася у розпорядженні “БІ”, відомо, що з трьох районів Бессарабії ОВА очікувала отримати понад 194 000 000 гривень, проте, як бачимо на практиці, ця сума може зменшитися після підрахунків та прийняття рішень на місцях.

Цікаві цифри: в Ізмаїла запросили більш ніж вдвічі більшу суму, ніж з усього Болградського району: 53 млн 800 тисяч гривень проти 23 млн  700 тисяч.

Великі суми: з Болграду – 7 млн 500 тис., з Арцизької ТГ – 3 млн, з Тарутинської ТГ – 1 млн 600 тис., з Вилківської ТГ – 2 млн 900 тис., з Ренійської – 11 млн 300 тис., з Саф’янівської та Суворівської по 4 млн 700, з міста Білгород-Дністровський – 20 млн 500, з Саратської ТГ – 12 млн, зі Старокозацької – 6 млн 100 тисяч.

Найменше з: Лиманської громади (300 тисяч), Петропавлівської (150 тисяч), Татарбунарської (700 тисяч) та Криниченської (400 тисяч).

Загалом з Білгород-Дністровського району – 60 млн 850 тисяч, з Болградського – 23 млн 700 тисяч, з Ізмаїльського – 81 млн 600 тисяч.

Скільки коштів реально вдалося отримати на армію з Бессарабії, буде відомо після 18 серпня. Цей термін зазначений як кінцевий.

 

guest

2 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
??=?=??=?=??=?=??=?=??=?=??=?
??=?=??=?=??=?=??=?=??=?=??=?
8 месяцев назад

Браво!

Христя
Христя
8 месяцев назад

Я вважаю що це давно треба було робити, а а не тротуари будувати. Може б вже перемога була

2
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x