Без колишнього розмаху, але з не меншою любов’ю до міста: Болград відзначив свій День народження

2 коментаря 62883 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Сьогодні районний центр Болградщини відзначив своє 202-річчя від дня заснування та 79-у річницю звільнення від нацистських загарбників у Другій світовій війні. Це вже другий день народження Болграда в умовах воєнного часу. Разом з тим, цикл заходів, що відбулися цього дня, вийшов не менш змістовним і в дусі сьогодення. На них побувала власна кореспондентка «Бессарабії INFORM».


Зазначимо, цього року в Болграді не стали змінювати давню традицію – рано-вранці у Спасо-Преображенському соборі священники Болградщини відслужили молебень за здоров’я та добробут жителів Болграда, не забувши помолитися за здоров’я українських воїнів.

Без колишнього розмаху, але з не меншою любов'ю до міста: Болград відзначив свій День народження

О дев’ятій ранку представники влади та громадськість Болграда, які зібралися на центральній площі міста, хвилиною мовчання згадали загиблих внаслідок російсько-української війни. А потім під звуки гімну Болграда взяли участь у церемонії підняття прапора міста і поклали квіти до пам’ятника його визволителів від нацистських загарбників.

Без колишнього розмаху, але з не меншою любов'ю до міста: Болград відзначив свій День народження

Святкування Дня міста продовжилося у залі Центру культури та дозвілля Болградської міської ради, де відбувся тематичний захід «Болград – моя незламна Батьківщина».

Без колишнього розмаху, але з не меншою любов'ю до міста: Болград відзначив свій День народження

Музичні номери місцевих артистів, які виступали на сцені, вселяючи надію на близьке мирне майбутнє, перетиналися з виступами керівництва району, міста та церемоніями нагород, яких було чимало.

З нагоди Дня міста багато його мешканців із різних сфер діяльності, які зробили за цей рік чималий внесок у розвиток Болграда, надавали допомогу українській армії, були нагороджені Почесними грамотами Болградської районної військової адміністрації, Болградської районної ради та Болградської міської ради.

Без колишнього розмаху, але з не меншою любов'ю до міста: Болград відзначив свій День народження

Також почесний нагрудний знак «Золотий хрест», яким нагороджують військових рядового та сержантського складу Збройних Сил України за сумлінне та успішне виконання бойових завдань, за високі показники бойової підготовки, героїчні та визначні поступки на війні, отримали військовослужбовці підрозділу військової частини А 7350. Нагороду від Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного та Президента України Володимира Зеленського передав доблесним воїнам заступник командира військової частини Сергій Великсар.

Не змінили цього дня ще однієї давньої традиції у місті. Болградський міський голова Сергій Димитрієв вручив знаки та посвідчення «Почесний громадянин Болграда» родичам ще трьох мешканців Болграда. Згідно з ухваленим рішенням депутатів Болградської міської ради в цьому році це звання було присвоєно двом Героям України, учасникам російсько-української війни – капітану ЗСУ, який загинув у квітні минулого року при виконанні бойового завдання, Віктору Оцерклевичу (посмертно) та майору ЗСУ Владиславу Баднар. А також – Миколі Шишкову (посмертно) – за особливий внесок в економічний та соціальний розвиток підприємства «Болградський ремонтно-механічний завод» за період з 05 вересня 1955 року по 12 липня 2021 року, величезний внесок у створення умов праці та покращення життєвих умов працівникам заводу, за активне сприяння розвитку та благоустрою міста Болград, з нагоди 85-річчя від дня народження.

Додамо, що з нагоди Дня народження у Болграді також були організовані виставка-ярмарок на підтримку ЗСУ, серія спортивних змагань – Відкритий всеукраїнський турнір з вільної боротьби, в якому взяли участь 18 команд з усієї Одещини, першість з паверліфтингу, армреслінгу, першість громад шахів, нарду та дартсу, а також турнір з пляжного волейболу.

Без колишнього розмаху, але з не меншою любов'ю до міста: Болград відзначив свій День народженняБез колишнього розмаху, але з не меншою любов'ю до міста: Болград відзначив свій День народженняБез колишнього розмаху, але з не меншою любов'ю до міста: Болград відзначив свій День народженняБез колишнього розмаху, але з не меншою любов'ю до міста: Болград відзначив свій День народженняБез колишнього розмаху, але з не меншою любов'ю до міста: Болград відзначив свій День народженняБез колишнього розмаху, але з не меншою любов'ю до міста: Болград відзначив свій День народженняБез колишнього розмаху, але з не меншою любов'ю до міста: Болград відзначив свій День народженняБез колишнього розмаху, але з не меншою любов'ю до міста: Болград відзначив свій День народженняБез колишнього розмаху, але з не меншою любов'ю до міста: Болград відзначив свій День народженняБез колишнього розмаху, але з не меншою любов'ю до міста: Болград відзначив свій День народженняБез колишнього розмаху, але з не меншою любов'ю до міста: Болград відзначив свій День народженняБез колишнього розмаху, але з не меншою любов'ю до міста: Болград відзначив свій День народження Без колишнього розмаху, але з не меншою любов'ю до міста: Болград відзначив свій День народження

Без колишнього розмаху, але з не меншою любов'ю до міста: Болград відзначив свій День народження Без колишнього розмаху, але з не меншою любов'ю до міста: Болград відзначив свій День народження Без колишнього розмаху, але з не меншою любов'ю до міста: Болград відзначив свій День народження Без колишнього розмаху, але з не меншою любов'ю до міста: Болград відзначив свій День народження Без колишнього розмаху, але з не меншою любов'ю до міста: Болград відзначив свій День народження Без колишнього розмаху, але з не меншою любов'ю до міста: Болград відзначив свій День народження Без колишнього розмаху, але з не меншою любов'ю до міста: Болград відзначив свій День народження Без колишнього розмаху, але з не меншою любов'ю до міста: Болград відзначив свій День народження Без колишнього розмаху, але з не меншою любов'ю до міста: Болград відзначив свій День народження Без колишнього розмаху, але з не меншою любов'ю до міста: Болград відзначив свій День народженняБез колишнього розмаху, але з не меншою любов'ю до міста: Болград відзначив свій День народження Без колишнього розмаху, але з не меншою любов'ю до міста: Болград відзначив свій День народження Без колишнього розмаху, але з не меншою любов'ю до міста: Болград відзначив свій День народження

guest

2 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Ріта
Ріта
11 месяцев назад

Прекрасне місто. Колись там була ще давно. Мрію туди потрапити ще. Якась особлива атмосфера там

Василий
Василий
11 месяцев назад

Порошенко приезжал? ???

2
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x