З Одеси вийшло останнє судно в рамках зернової угоди з росією

0 коментарів 23733 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Згідно з чорноморською зерновою угодою, 16 липня останній корабель залишив український порт в Одесі. Про це повідомляє портал “Бессарабія INFORM” з посиланням на інформаційну агенцію “Reuters”.


Вже завтра, 17 липня, завершуються останні узгоджені терміни зернової угоди між росією та Україною за посередництва Туреччини та ООН.

Зазначимо, президент росії володимир путін неодноразово погрожував вийти з угоди. Російський диктатор стверджує, що Захід не виконує всі умови, які раніше були озвучені російською стороною.

Вчора, 15 липня, Путін провів телефонну розмову з лідером Південної Африки Сирілом Рамафосою, де заявив, що росія не погоджується продовжити угоду по експорту українського продовольства до країн Африки, Європи та Азії, адже ще не усунені перешкоди для експорту російських товарів та добрив.

Минулого тижня генсек ООН Антоніу Гутерріш відправив лист до путіна з пропозицією продовжити зернову угоду, однак досі не отримав відповіді.

Нагадаємо, що російський напад на Україну заблокував експорт зерна та інших товарів через Чорне море для України. Такі дії призвели до різкого зростання цін у світі, а багато людей у бідних регіонах відчули брак продуктів. Раніше угода була кілька разів продовжена, однак цього разу росія виставила умови про повернення своїх банків до міжнародної системи оплати.

Також “Коментарі” писали про українського посла Міністерства закордонних справ, яка відреагувала на можливі зняття санкцій з росії в обмін на зернову угоду. За її словами, “шантажист не зупиниться”, якщо йти на його умови, та буде постійно вигадувати нові.

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x