В Ізмаїлі суд виніс вирок пристарілому “ждуну руського міра”, який публічно закликав до підтримки рішень та дій держави-агресора

0 коментарів 36423 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Ізмаїльський міськрайонний суд виніс вирок пенсіонеру, який публічно у загальнодоступній соціальній Інтернет-мережі «Однокласники» заперечував здійснення збройної агресії проти України, встановлення та утвердження тимчасової окупації частини території України і робив публічні заклики до підтримки рішень та дій країни-агресорки. Яке покарання понесе визнаний винним у колабораційній діяльності чоловік (ст. 111-1 ч.1 КК України), дізнавалась “Бессарабія INFORM” у Реєстрі судових рішень.


Засуджений є уродженцем міста Углеуральськ Пермської області рф, але має українське громадянство. Після початку повномасштабного вторгнення пенсіонер став поширювати через свою сторінку у забороненій в нашій країні соцмережі пости, в яких підтримував дії країни-агресора, звеличував президента рф путіна, робив заклики до захоплення Одеси та розповсюджував інші наративи російської пропаганди.

Щоб стало зрозуміло, наскільки обвинувачений відверто зневажає Україну, приведемо зміст тільки одного поста, який він виклав у себе на сторінці мовою оригінала:

“Хочу утром проснуться, а Украины уже нет, Пугачевой дали 15 лет строгача с лишением наград, квартиру Урганта в Москве отдали морпеху Струне, Зеленский дал дуба, перепутав кокаин с метадоном. Русские в связке с китайцами погрузили в хаос и темноту Лондон и Нью-Йорк. Хоть бы все сбылось!”.

А “збулося” лише покарання, передбачене Кримінальним кодексом України за колабораціонізм.

“Своїми діями обвинувачений вчинив публічне заперечення громадянином України здійснення збройної агресії проти України, встановлення та утвердження тимчасової окупації частини території України або публічні заклики громадянином України до підтримки рішень та/або дій держави-агресора, збройних формувань та/або окупаційної адміністрації держави-агресора, до співпраці з державою-агресором, збройними формуваннями та/або окупаційною адміністрацією держави-агресора, до невизнання поширення державного суверенітету України на тимчасово окуповані території України”, – сказано у вироку суду.

Обвинувачений в залі суду беззаперечно підтвердив свою винуватість. Його визнали винним у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ст. 111-1 ч.1 КК України та призначили покарання у вигляді позбавлення права обіймати посади в органах влади чи місцевого самоврядування та в органах, що надають публічні послуги на строк дванадцять років. Ноутбук, з якого колаборант “строчив” ганебні пости, у нього конфіскували.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x