Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Уряд знову змінив порядок бронювання військовослужбовців: подробиці

0 коментарів 41094 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Вчора, 11 липня, на черговому засіданні Уряд вніс зміни у Постанову № 76 від 27 січня 2023 року, якою регулюються питання бронювання військовозобовʼязаних на період мобілізації та на воєнний час. Зокрема, розширено перелік сфер, працівники яких можуть бути заброньовані та встановлено чіткі терміни розгляду держорганами звернень підприємств, установ і організацій щодо визначення їх критично важливими. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на пресслужбу Міністерство економіки України.


Внесені до Постанови зміни передбачають, що звернення підприємств, установ та організацій стосовно визначення їх критично важливими розглядатимуть вже до 10 робочих днів. Водночас для визнання підприємств критично важливими (тими, що дають право на бронювання співробітників), вони мають відповідати щонайменше трьом критеріям із семи, які визначив уряд.

«Під час зустрічей з бізнесом ми отримували неодноразові скарги на зволікання державних органів з розглядом звернень щодо визначення підприємств критично важливими. Це впливало на діяльність суб’єктів господарювання, заважало бізнесу планувати свою роботу. Бюрократичній тяганині в питаннях бронювання буде покладено край. Сьогоднішнім рішенням Уряд встановив граничні терміни розгляду: звернення підприємств, установ та організацій має бути розглянуте в строк до 10 робочих днів з моменту отримання», – зазначила Перший віцепрем’єр-міністр України – Міністр економіки України Юлія Свириденко.

Зокрема до переліку нових критеріїв входить:

  • відсутність заборгованости зі сплати єдиного соціального внеску (ЄСВ),
  • наявність важливого значення для галузі національної економіки чи задоволення потреб територіальної громади,
  • резидентство в “Дія.City”,
  • сума надходжень в іноземній валюті, не враховуючи кредити та позики, має перевищувати €32 млн.

Окремим підприємствам, наприклад зі сфери паливно-енергетичного комплексу, достатньо відповідати не менше, ніж двом критеріям. Також відтепер двох критеріїв достатньо підприємствам ветеринарної медицини та казенним підприємствам пробірного контролю.

Також варто врахувати, що суми ЄСВ (єдиний соціальний внесок) враховуватимуться для визначення підприємства критично важливим. Це передбачає сплату підприємством протягом звітного податкового року податків, зборів, платежів на суму понад €1,5 млн.

Уряд також обіцяє застосовувати єдиний підхід до визначення кількості військовозобов’язаних, які підлягають бронюванню і працюють в органах місцевого самоврядування та в державних органах.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x