Україна вважатиме усі кораблі, які прямують до портів рф у Чорному морі, як такі, що перевозять військові вантажі

0 коментарів 22464 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Україна із 21 липня вважатиме всі судна, які прямуватимуть Чорним морем у напрямку морських портів країни-агресора РФ і українських морських портів на окупованих територіях, такими, що перевозять вантажі військового призначення. Про це, із посиланням на повідомлення Міноборони України, передає “Бессарабія INFORM”.


Військові попередили, що судноплавство у районах Північно-східної частини Чорного моря та Керч-Єнікальською протокою України заборонене як небезпечне, з 05:00 20 липня 2023 року. Відповідна навігаційна інформація для мореплавців вже оприлюднена.

У Міноборони наголосили, що росія перетворила Чорне море на зону небезпеки. Уся відповідальність за ситуацію на морі лежить на країні-окупантці. Адже у кремлі відкрито погрожують цивільним суднам, які здійснюють перевезення української продукції.

Міністерство оборони також пригадало росіянам долю крейсера “москва” та нагадало, що ” Сили оборони України мають необхідні засоби для відсічі російської агресії на морі”.

“російська федерація вчергове брутально порушила універсальне для усього світу право на вільне судноплавство та свідомо підриває продовольчу безпеку, прирікаючи на голод мільйони людей“, – йдеться у дописі Міноборони.

19 липня міністерство оборони рф оголосило, що усі судна, незалежно від прапора, що прямуватимуть в українські порти з опівночі, з 20 липня росія розглядатиме як залучені в військовий конфлікт.

У росії також заявили, що припинення “зернової угоди” означає відкликання гарантій безпеки судноплавства.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x