Потрібен розголос, аби справу не зам’яли: начальник станції швидкої допомоги Аккерману розповів “БІ” шокуючі подробиці масової бійки з байкерами

0 коментарів 68094 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Минулими вихідними у селі Семенівка Білгород-Дністровського району сталася резонансна масова бійка між байкерами і обуреними їхньою шаленою їздою чоловіками, внаслідок якої декілька людей отримали тілесні ушкодження, а один із потерпілих – військовослужбовець – потрапив до лікарні з переломом кісток черепа. Кореспондентка “Бессарабії INFORM” зустрілася з очевидцем подій, який також постраждав у сутичці, – начальником Білгород-Дністровської станції швидкої допомоги Михайлом Мінчевим. Чоловік намагається поширити свою версію подій, яка значно відрізняється і від “оперативки” правоохоронців, і від тверджень опонентів. 


Передісторія

Село Семенівка розташоване неподалік від Білгорода-Дністровського і славиться своїми мальовничими краєвидами, а також джерелом Мирне, до якого ведуть круті та звивисті стежки. Дуже часто там можна зустріти туристів, а також тих, хто приїздить помилуватися дивовижними пейзажами. Вузеньку горбисту дорогу, яка пролягає вздовж джерела та лісосмуги, вподобали і місцеві байкери та велосипедисти. І якщо приїзд останніх не завдає ніякого клопоту, то візити та “покатушки” мотоциклістів не можуть не привернути увагу місцевих жителів.

За словами старости села Олени Зотік, з якою поспілкувалися наші журналісти, останнім часом ситуація погіршилася.

“Наша перша зустріч з групою цих байкерів відбулася ще десь в кінці 2019 – на початку 2020 року, коли вони тільки-но почали з’являтися на території села та його околиць. Вони їздили узбережжям лиману, обривами та лісосмугою. Байкери привернули увагу місцевих дуже швидко, адже коли вони приїжджали до села, стояв такий гул, що їх було чутно дуже далеко. Вони приїздили групою по вісім-десять людей або й більше. Спершу вони поводили себе досить культурно: могли просто дуже швидко проїхати селом без проявів агресії. Поступово ці люди почали поводити себе зухвало. Наприклад, коли місцеві робили їм зауваження щодо їзди біля нашого джерела “Мирне”, вздовж городів селян, які ведуть до водойми, то байкери ставилися зневажливо, могли відповісти лайкою. Для цих подорожувальників така поведінка була нормою”, – розповіла пані Олена.

У 2020 році, коли село Семенівка увійшло до складу Старокозацької громади, місцеві мешканці звернулися до голови ОТГ Вадима Бойка з проханням якось вплинути на ситуацію з байкерами, яка загострювалася. Тоді Вадим Валерійович зустрівся з представниками мотоклубу у Білгороді-Дністровському та обговорив це питання безпосередньо з керівником організації. Зустріч мала результат — на певний час байкери трохи схаменулися і не заїжджали у саме село. Проте згодом все повернулося на круги своя.

“Кожного разу, коли вони приїздили, мені односельці казали: Олено Олександрівно, це закінчиться війною…”, – поділилася з “БІ” староста села.

День “Х” настав 16 липня.

Тоді у батьків у Семенівці гостювали брати Мінчеви. Старший, Михайло (начальник Білгород-Дністровської станції екстреної медичної допомоги), та молодший, Сергій  (військовослужбовець однієї з частин, розташованої у районному центрі) приїхали у відпустку до рідних. Чоловіки знали про поведінку байкерів, які тероризували село.

Михайло розповідає: того дня, почувши в черговий раз рев двигуна мотоцикла, він вийшов на вулицю та побачив чоловіка, який на мотоциклі доїхав до траси Білгород-Дністровський-Старокозаче, трохи постояв, дочекався жінки на квадроциклі, і вони удвох поїхали назад через село.

Скориставшись нагодою, Михайло вирішив зробити чергове зауваження водіям:

“Я постояв, бачу — вони їдуть назад, їдуть абсолютно спокійно на невеликій швидкості. Я подумав: раз вони їдуть тихенько, підійду, зроблю зауваження. Коли вони були на відстані близько ста метрів від мене, я їм помахав декілька разів, щоб вони мали змогу зупинитися завчасно. Вони під’їхали та зупинилися поряд зі мною. Я стояв на узбіччі, підійшов до них ближче. Водій був у шоломі і спочатку не збирався його знімати. Я став безпосередньо перед переднім колесом, нахилився до чоловіка, щоб він мене почув у шоломі, і кажу: «Пробачте, будь ласка, невже вам мало “рипи”?» (Так місцеві називають лісосмугу, що поруч з селом – ред.). І показую йому рукою, що ось поруч діти бігають. В цей момент водій натиснув на “газ” і зробив різкий ривок вперед, відштовхнувши мене кермом у лівий бік. Я не встиг навіть відреагувати на цей поштовх, коли відчув удари у ніс та щелепу”, – відновив хронологію подій наш співрозмовник.

Як згадує Михайло, у нього помутніло в очах. В цей момент на вулицю вибіг Сергій, який почав заступатися за брата (згодом на крики вийшов батько чоловіків, та збіглися небайдужі). За словами Михайла, водій байка був налаштований агресивно: він зліз з двоколісника та почав бити і Сергія.

“У мене була одна ціль: не допустити травмування наших опонентів. Тому що мене побили ні за що. Молодий чоловік, який мене вдарив, неправий. Я розумів, якщо я нанесу йому якусь травму, то це перевісить мої пошкодження.  Були моменти, коли я реально ставав між хлопцями і цим молодиком на байку, адже він “стрибав” на нас… І ось у якусь хвилину я повертаюсь, а цей байкер уже гамселить мого брата, який лежить на землі. Я намагався відтягнути хлопця, тримати його руки за спиною, але він почав бити мого брата головою. Сергій намагався захищатися і обхопив свою голову руками”.

Потім, як розказав Михайло, йому зі знайомим вдалося відтягнути байкера від брата, і бійка наче стихла, всі заспокоїлись. Чоловік розумів, що кривдник може одразу залишити місце подій, тож почав фіксувати все на фото та відео.

“Мотоцикл стояв біля стовпа. Я знімав на відео цей двоколісник. Для чого — аби було видно, що дзеркал немає, поворотників немає. Як на ньому взагалі можна було їздити без розпізнавальних знаків? Потім я підійшов до квадроциклу, аби показати, що на ньому номерів немає. Транспортні засоби ніяк не можна ідентифікувати. Більш того, коли пізніше приїхала поліція, то у водіїв не було жодного документа з собою. Вони не надавали ніяких документів зовсім. Інцидент стався близько 14-ї години, а документи на техніку їм привезли десь о п’ятій чи шостій вечора. 


За словами Михайла через деякий час на місце подій приїхала “підтримка” байкерів: батько молодого хлопця, який вдарив Михайла, та, ймовірно, його приятелі.

Михайло одразу попередив новоприбулих байкерів про те, що вже викликав поліцію.

На відео, яке опублікував лікар, видно, як напівоголений чоловік голосно з’ясовує, “хто зупинив молодого байкера”.

“Як тільки вони під’їхали, то почали “кидатися”, намагатися вирвати телефон з рук. І ось я бачу, як батько хлопця, як потім з’ясувалося, залишивши свій мотоцикл, одразу направляється до мого брата, підходить до нього і б’є по обличчю. Брат падає на землю, закриває голову руками, і в цей момент один з напівоголених чоловіків підходить до Сергія ззаду та завдає удару кулаком зі спини по голові. Я цей момент бачу, підбігаю туди, намагаючись зафіксувати все ближче. Цей чоловік вдарив брата і, коли побачив, що я йду до нього, перестрибує через Сергія і біжить у мою сторону. Наздоганяє мене біля бордюру і б’є. Я впав, перевернувся, і відео обривається…”.

Розпочалася масова сутичка, у якій постраждали декілька людей, у тому числі Михайло, його батько, а також люди, які намагалися розборонити учасників бійки.

Михайло стверджує що, у новоприбулих водіїв були явні ознаки алкогольного сп’яніння.

“Алкоголем “разило” через шолом“, – запевняє лікар.

В ході бійки Михайло помітив, що деякі з учасників намірювалися втекти з місця подій. На одному з опублікованих відео видно, як лікар стрибає на передню частину транспортного засобу. Після того, як водій рушив з місця, лікар злетів з байка у кювет.

Коли приїхала поліція, Михайло просив правоохоронців засвідчити стан усіх учасників конфлікту, які залишилися на місці, у тому числі і себе з братом, але байкери відмовилися від проходження відповідного тесту.

За словами Михайла, наразі інша сторона конфлікту стверджує категорично іншу версію, що того дня у Семенівці побили молодого хлопця-байкера, якого зупинив лікар, а батько з підтримкою приїхав заступитися за свого сина.

При цьому найсерйозніші травми отримав брат Михайла Сергій. У чоловіка перелом кісток черепа. Наразі він знаходиться у лікарні після проведеної операції.

Сім’я Мінчевих звертається у ЗМІ, аби досягти максимального розголосу цього інциденту, адже в нього є підстави вважати, що їхні кривдники можуть вплинути на подальший розгляд справи. Окрім цього, від опонентів продовжують надходити погрози.

Нагадаємо, дізнавачі районного відділу поліції розпочали чотири провадження за ч. 1 ст. 125 Кримінального кодексу України. Мова йде про умисні легкі тілесні ушкодження учасників бійки, але, дивлячись на стан молодшого з братів, вже напрошується багато питань…

Зазначимо, що “Бессарабія INFORM” продовжить слідкувати за ситуацією та готова надати можливість висловитися другій стороні конфлікту.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x