До пасажирських вагонів “Укрзалізниці” повертається воєнізована охорона: подробиці

0 коментарів 22437 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Віднедавна у пасажирських поїздах України поновлено супровід воєнізованою охороною пасажирських поїздів. наразі він працює у поїздах №81 Київ – Ужгород, №41 Дніпро – Трускавець та № 712 Київ – Краматорськ, але найближчим часом пошириться й на інші регіони держави, зокрема, й на рейси в Одеській області. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на пресслужбу “Укрзалізниці”.


Ще у 2020 році УЗ запровадила пілотний проєкт з охорони пасажирських поїздів у русі силами воєнізованої охорони компанії. Працівники цього підрозділу супроводжували загалом 10 пасажирських поїздів. Проте під час повномасштабної війни Росії проти України цей проєкт було призупинено.

Зазначимо, що робота такого виду охорони має наступний вигляд: протягом рейсу в поїзді будуть перебувати двоє працівників воєнізованої охорони. Вони здійснюватимуть постійний контроль за порядком та патрулюватимуть вагони. При чому всі співробітники воєнізованої охорони забезпечені спецформою, знаками розрізнення та проходять інструктаж перед кожним рейсом. Щоб викликати працівників воєнізованої охорони, потрібно звернутися до провідника або начальника поїзда.

Директор виконавчої філії “Відомча воєнізована охорона” Володимир Александров зазначив, що у поїздах також часто фіксують випадки адміністративних правопорушень. Насамперед це куріння та розпивання алкогольних напоїв. Він впевнений, що воєнізована охорона буде дієвим інструментом для виявлення та притягнення до відповідальності і таких порушників. До того ж працівники охорони зможуть допомогти поїзній бригаді вирішити й більш складні конфліктні ситуації.

Зазначимо, що під час рейсу працівники відомчої воєнізованої охорони мають право здійснювати заходи фізичного впливу та використовувати спеціальні засоби, а також розглядати справи про адмінправопорушення та накладати адміністративні стягнення. Вони також можуть затримувати та передавати правопорушників до правоохоронних органів, проводити особистий огляд і огляд речей.

Як зазначив голова правління УЗ Євген Лященко, що на сьогодні працівники відомчої охорони вже здійснили 17 рейсів та долучилися до вирішення декількох конфліктних ситуацій. За його словами, це були дрібні конфлікти. Наприклад, вони не допустили до поїзда пасажира у нетверезому стані.

Наостанок підкреслимо, що найближчим часом проєкт будуть масштабувати з урахуванням результатів роботи упродовж декількох тижнів.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x