Данілов назвав головну мету російських ракетних атак на Одесу

0 коментарів 30348 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов пояснив мету ракетних атак росіян по Одесі та області і запевнив, що Україна розуміє ці наміри та належним чином відреагує. Про це він повідомив у Facebook.


Як зазначив Данілов, головна мета ракетних атак росіян на Одесу та  регіон – це спроба повністю ізолювати вихід України до Чорного моря, а через акт залякування упередити і нейтралізувати міжнародні зусилля з відновлення функціонування “зернового коридору”.

“За кремлівським планом мають бути створені штучні умови загроз голоду насамперед для країн Африки, і підвищення рівня міграційних небезпек для Європи. Росіяни очікують, що через шантаж примусять Захід до перемовин і прийняття путінського “зернового ультиматуму” – відновлення експорту російського аміаку, зняття частини санкцій та інших обмежень“, – заявив він.

У свою чергу, як зазначив Данілов, знищення української інфраструктури, що забезпечує функціонування “зернового коридору”, має зробити світ залежним від російського зерна і їх логістики і можливостей.

“План – поставити світ на коліна і зробити Росію унікальним зерновим постачальником. Після провалу ідеї “енергетичної наддержави” Путін хоче стати “зерновою надімперією”. Україна розуміє і обізнана про ці наміри, належним чином відреагує і насамперед повною мірою відповість на вбивства і руйнування. Світ і Захід мають проявити твердість і непорушність і дати свою достойну відповідь кремлівському щуру, яка має полягати у повноцінному відновленні функціонування українського “зернового коридору” під гарантії міжнародної безпеки“, – наголосив секретар РНБО.

Нагадаємо,  в ніч на 23 липня російська армія атакувала Одесу щонайменше 5-ма видами ракет. Станом на ранок внаслідок удару одна людина загинула, ще 22 отримали поранення. росіяни зруйнували портову інфраструктуру, щонайменше 6 житлових, в тому числі багатоквартирних будинків. Понівечено десятки автівок, в багатьох будівлях міста пошкоджені фасади та дахи, вибиті вікна. Постраждали 2 пам’ятки архітектури.

Також під час атаки росіяни зруйнували Спасо-Преображенський собор, найбільший православний храм Одеси, та Будинок вчених. Окрім значних пошкоджень будівлі, постраждали православні святині: з-під завалів дістали Касперовську ікону Божої Матері, яка є покровителькою Одеси.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x