Зловмисникам з Болградщини за викрадення авто «світить» до восьми років за ґратами

0 коментарів 40554 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Правоохоронці викрили двох мешканців Болградського району і зібрали достатньо доказів того, що вони проникли до одного з домоволодінь у Татарбунарській громаді сусіднього,  Білгород-Дністровського району, де привласнили легковий автомобіль. До суду скерували обвинувальний акт, а за скоєне правопорушникам може загрожувати до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна. Про це повідомляє «Бессарабія INFORM» із посиланням на обласну поліцію.


Подія сталася наприкінці лютого: до поліції зателефонував 71-річний житель села Спаське та повідомив про зникнення його «ВАЗу», що стояв у гаражі.

Впродовж декількох днів зловмисників викрили. Ними виявилися двоє  болградців віком 25-ти та 26-ти років. Правоохоронці встановили, що молодики у сусідньому районі перебували у родичів одного з них, а вночі, у комендантську годину, проникли до чужого маєтку в пошуках майна.

Спільники зірвали замок з гаражного приміщення, викотили на дорогу автомобіль, який у ньому виявили, завели, з’єднавши кабелі запалення, і поїхали з села. Втім, рухаючись по ґрунтовій дорозі, легковик застряг у болоті, і правопорушники змушені були покинути його, не зумівши витягти.

Молодший за віком фігурант, як з’ясувалось у ході слідства,  має судимість  за вчинення крадіжки і саме перебував на іспитовому терміні.

 «Правоохоронці повернули потерпілому його автомобіль, а фігурантам під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської окружної прокуратури висунули обвинувачення у незаконному заволодінні транспортним засобом, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, з проникненням у приміщення, а молодшому за віком чоловіку ще й у повторному скоєнні майнового правопорушення. Цей злочин кваліфікується частиною 2 статті 289 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої. Обвинувальний акт скеровано до суду. Обвинувачені перебувають під домашнім арештом», – зазначив начальник відділення № 2 Білгород-Дністровського районного відділу поліції Віктор Дудка.

 

*фото ілюстративне

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x