Збережемо культурну спадщину України: куди звертатись мешканцям Бессарабії, які знаходять на чорноморському узбережжі артефакти з Херсонщини

0 коментарів 17901 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Важливе повідомлення для жителів Бессарабії. У зв’язку з підривом військовими рф  Каховської ГЕС та затопленням через це території Херсонської області, виникла загроза знищення об’єктів культурної спадщини України, зокрема пам’яток археології Херсонщини.


У зв’язку з цим обласна влада Одещини та місцеві районні державні адміністрації закликають громадян до збереження культурної спадщини України, передає “Бессарабія INFORM”.

“З метою збереження культурної спадщини України звертаємось до населення Одеської області негайно повідомляти про різного роду історичні артефакти, знайдені на узбережжі Одещини, для вирішення питання подальшої їх передачі до Херсонського обласного краєзнавчого музею”, – сказано у повідомленні мерії Ізмаїлу.

У Ізмаїльській мерії оприлюднили контакти відповідальної особи, до якої, у разі виявлення артефактів на чорноморському узбережжі Бессарабії, можна звертатись – Гончарова Ольга, номер телефону +38(066) 887-99-73.

Нагадаємо, нещодавно на одному з одеських пляжів переселенці з Херсонської області знайшли цікаву знахідку ─ стародавню візантійську амфору.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x