Дякуємо, що читаєте нас українською💪

За порушення придбання й зберігання мисливської рушниці мешканцю Ізмаїльського району загрожує штраф та конфіскація зброї

0 коментарів 35775 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Житель Суворівської громади за порушення порядку придбання та зберігання мисливської рушниці понесе відповідальність, передбачену частиною 1 статті 190 КУпАП. Йому загрожує штраф із конфіскацією зброї. Про це повідомляє «Бессарабія INFORM» із посиланням на ГУНП в Одеській області.


Правоохоронці дізналися, що у 48-річного мешканця одного із сіл ТГ з’явилася мисливська рушниця, після чого прийшли до чоловіка, аби перевірити отриману інформацію. Селянин не став заперечувати та підтвердив наявність зброї. Чоловік пояснив, що знайшов рушницю, але нібито не знав, де і як зареєструвати.

«За придбання та зберігання громадянином вогнепальної мисливської зброї без відповідного документа дозвільного характеру, виданого уповноваженим державним органом, відносно нього було складено протокол, що передбачено частиною 1 статті 190 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Адміністративні матеріали скеровані до суду, а рушницю вилучено та передано на зберігання до сектору контролю з обігу зброї Ізмаїльського районного відділу поліції», – розповів поліцейський офіцер Суворовської громади Дмитро Пастир.

У секторі контролю з обігу зброї територіального підрозділу поліції наголошують, що дозвіл на придбання мисливської вогнепальної нарізної, гладкоствольної, пневматичної, холодної та охолощеної зброї, пристрою надається органами поліції у строк, що не перевищує двадцяти робочих днів.

Для прийняття такого рішення, згідно з наказом № 590 від 19.09.2022 «Про внесення змін до наказу Міністерства внутрішніх справ України від 21 серпня 1998 року № 622», громадянами подаються наступні документи: заява; одна фотокартка розміром 3,5 × 4,5 см в електронній або паперовій формі; медична довідка (крім охолощеної зброї); копія договору страхування (крім пристроїв); довідка про вивчення матеріальної частини зброї, спеціальних засобів, правил поводження з ними та їх застосування (крім охолощеної зброї); платіжний документ (платіжне доручення, квитанція) з відміткою банку, відділення поштового зв’язку або коду проведеної операції про внесення коштів за надання відповідної платної послуги.

«Закликаємо громадян здавати незареєстровану зброю до найближчого територіального підрозділу поліції. Нагадуємо, що згідно з ч. 3 ст. 263 Кримінального кодексу України, особи, які добровільно здали органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої, не підлягають кримінальній відповідальності», – наголосив інспектор сектору контролю з обігу зброї Ізмаїльського РВП Євген Келембет.

 

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x