В Україні “мінімалку” хочуть підвищити майже на тисячу гривень

0 коментарів 85887 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Розпочались перемовини з визначення розміру мінімальної заробітної плати на наступний рік.


Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на інформацію Федерації профспілок України.

Це питання обговорили під час засідання спільної робочої комісії повноважних представників Сторін з підготовки пропозицій щодо встановлення розміру мінімальної заробітної плати.

За пропозицією Міністерства економіки, яку озвучила заступниця міністерки економіки Тетяна Бережна, «мінімалку» на наступний 2024 рік планується встановити в розмірі 7651 грн, що на 951 грн більше, ніж зараз  (наразі – 6 700 грн відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2023 рік»).

Розмір посадового окладу працівника І тарифного розряду ЄТС пропонується підвищити на 550 грн — до 3443 грн.

Водночас уже станом на квітень цього року, за інформацією Міністерства соціальної політики, фактичний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб вищий запропонованої мінімальної зарплати й становить 7782 грн.

У зв’язку з цим профспілки пропонують встановити мінімальну зарплату на 2024 рік не нижче фактичного розміру прожиткового мінімуму з урахуванням прогнозного індексу споживчих цін на 2023 рік — підвищити до 9435 грн. На думку представників профспілок, це сприятиме поверненню людей на український ринок праці та легалізації зайнятості.

До 19 червня Мінекономіки має подати до Міністерства фінансів макропрогноз видатків на наступний бюджетний рік, у тому числі щодо забезпечення запропонованого розміру мінімальної зарплати.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x