В акваторії Чорного моря виявлено сальмонелу та кишкову інфекцію – в Одеській області перевіряють ринки і контролюють ціни на бутильовану воду

0 коментарів 19683 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Одеська обласна військова адміністрація попереджає, що в акваторії Чорного моря виявлено сальмонелу та кишкову інфекцію. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”.


Як повідомив під час брифінгу 13 червня керівник департаменту екології Одеської ОВА Павло Буланович, три проби води з сальмонелою та кишковою інфекцією виявлено в Одеському районі. Інфекцію також виявили на пляжі Ланжерон, місті Чорноморськ і 16-тій станції Великого Фонтану.

Держпродспоживслужба в свою чергу повідомила, що в Одеській області посилено стабілізаційні заходи. За 10-11 червня не допущено до обігу понад 200 кг риби, що не відповідала вимогам законодавства. Про це заявила керівник відомства Анжела Ткаченко.

Державний ветеринарно-санітарний контроль за обігом харчових продуктів рослинного та тваринного походження наразі здійснюють 56 державних лабораторій. Вже перевірено Татарбунарський, Саратський ринки та ринок у селищі Маяки, порушень не виявлено. Найближчим часом планується проведення комплексних перевірок ринків на території міста Одеси та області, а саме в Ізмаїльському, Білгород-Дністровському районах, які також виходять на акваторію Чорного моря, наголосила Ткаченко.

Також Держпродспоживслужба контролюватиме ціни на бутильовану воду. Наразі підвищення не зафіксовано, зазначають в ОВА.

Водночас за даними представника регіональної екоінспекції Миколи Слізовського, донині зберігається різке падіння солоності моря та перевищення рівня заліза у воді, втім ситуація почала стабілізуватися.

Одеська ОВА нагадує про тимчасову заборону відвідування пляжів, використання води, риболовлі та купання в акваторії Чорного моря, річках Інгул, Інгулець, Південний буг та Бузький лиман.

“Ситуація під контролем, проте існує мінна небезпека та загроза інфекційних захворювань”, – підсумували в обласній адміністрації.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x