Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Санепідситуація в Одеському регіоні: чи є привід для хвилювання

0 коментарів 27810 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Протягом 5-11 червня обласним центром контролю та профілактики хвороб проведено моніторинг, за результатами якого виявили підвищення рівня захворюваності на гострі кишкові інфекції в області. Із посиланням на сторінку центру, про це повідомляє «Бессарабія INFORM».


Порівняно з попереднім тижнем, цей рівень зріс на 42,1%. Особливо відчутно цей показник збільшився серед дітей, де підвищення складає 45%. Тобто, протягом тижня на гострі кишкові інфекції захворіло 100 дітей, порівнюючи з попереднім, випадків було 49. Найбільш ураженою залишалась вікова група 1-4 роки: 54,2% захворюваності із загальної кількості. Серед дорослих виявлено 72 випадки (проти 52).

Зважаючи на ситуацію, яка склалась із підривом на Каховській ГЕС, у хворих з розладами шлунково-кишкового тракту проводяться обстеження на холеру. Наразі, випадків даної хвороби не виявлено.

Також, з метою попередження виникнення та розповсюдження холери, в області систематично проводиться моніторинг циркуляції холерного вібріону на об’єктах довкілля. Зокрема, це вода відкритих водоймищ, морська вода в зонах рекреації та стічна вода інфекційних стаціонарів (відділень), станцій біологічної очистки.

За звітний період із зовнішнього середовища таких проб досліджено 104: морська вода – 33 проби, прісна вода – 22 проби, стічні води інфекційних стаціонарів (відділень) – 47, баластна вода – 1, харчові продукти – 1.

На озері Сасик у Білгород-Дністровському районі; єрику м.Вилкове, річці Дунай 18 км (торговий причал) в Ізмаїльському районі та Кучурганському водосховищі у Роздільнянському районі за результатами досліджень із прісної води виділено 4 НАГ-вібріони не 01 групи. Цей вид не викликає захворювання на холеру, а частота позитивних знахідок зростає при підвищенні температури води.

З морської води виділено 2 вібріони – алгенолітикус та парагемолітикус (пляжі «Аркадія» 5м, «Ланжерон» 50м).

Холерний вібріон на території Одещини не виявлено.

«У зв’язку з надзвичайною ситуацією, яка склалась з руйнуванням Каховської ГЕС, посилено моніторинг якості морської води. Введено додаткові точки для щоденного відбору проб морської води, з метою дослідження на мікробіологічні, санітарно-хімічні та вірусологічні показники. За результатами вірусологічних досліджень 9 проб отримано позитивні результати в трьох пробах: м.Чорноморськ «Яхт-клуб» (ротавірус, астровірус, сальмонела), с.Сичавка (ротавірус), с.Крижанівка (ротавірус)», ─ повідомляють у Центрі.

Спалахів інфекційних хвороб та групової захворюваності не зареєстровано.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x