«Причин для паніки немає» ─ очільник МВС повідомив про підготовку до можливої надзвичайної ситуації на ЗАЕС

0 коментарів 34344 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Керівник Міністерства внутрішніх справ України Ігор Клименко в ефірі національному телемарафоні «Єдині новини» повідомив, що найближчими днями будуть проведені навчання з розгортанням санітарних блокпостів та відпрацювання обставин, що можуть виникнути у разі надзвичайної ситуації на Запорізькій атомній електростанції. Про це повідомляє «Бессарабія INFORM», посилаючись на ГУНП в Одеській області.


«Ми плануємо провести навчання з перекриттям доріг, розгортанням санітарних блокпостів на яких будуть вимірювати радіацію. Усе обладнання, яке у нас є на озброєнні виміру радіації відкаліброване та готове до роботи», – зазначив в ефірі Ігор Клименко.

Міністр внутрішніх справ звернувся до українців та закликав зберігати спокій. Він зазначив, що у разі вибуху на ЗАЕС, який планують російській окупанти, необхідно закритися вдома на добу, аж поки місцеві органи влади, органи цивільного захисту не дадуть відповідного розпорядження щодо переміщення вулицями.

Якщо ж протягом цього часу виникне необхідність вийти на вулицю, варто бути у респіраторі, до чого всі уже звикли під час пандемії Covid-19. Усі кондиціонери або обігрівачі необхідно вимкнути, а будь-які отвори закрити скотчем чи мокрою ганчіркою.

«Ми вже розгорнули роботу відповідних штабів. У цих штабах присутні енергетики, працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій, також до складу штабу входять поліція і медики для того, щоб були вироблені і чітко донесені до наших громадян правила поведінки у випадку надзвичайної події. Усі наші служби Міністерства внутрішніх справ, Міністерства охорони здоров’я, Міністерства енергетики та місцевих органів влади готові до надзвичайних ситуацій, зокрема і до вибуху на Запорізькій АЕС», – зауважив глава МВС.

Ігор Клименко повідомив, що усі громадяни, які матимуть бажання виїхати із забрудненої території, будуть забезпечені уже підготовленим транспортом.

 

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x