Ізмаїльський стадіон: капремонт відкладено, тож назва поки що лишається російською

0 коментарів 32805 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В Ізмаїлі Центральний стадіон міста, на якому відбуваються головні спортивні заходи та святкування великих масштабів, й досі має напис російською мовою.  З чим це повʼязано, розбиралася “Бессарабія INFORM”.


Протягом 2024-2025 років обʼєкт мав зазнати серйозної реконструкції, але завадила війна.

Торги,  за результатами яких мав бути обраний підрядник з виконання капітальних ремонтних робіт, були оголошені у лютому минулого року. Попередня ціна, відповідно проєктної документації, становила 139,8 млн гривень. Замовником робіт торік виступило управління капбудівництва Ізмаїльської міськради. Компанія-переможець повинна була відремонтувати стадіон для гри у футбол і баскетбол, оновити бігові доріжки, боксерський ринг, звести новий дитячий ігровий комплекс з гойдалками та каруселями, а також привести до ладу спортивний майданчик з тренажерами. Запланований також був і благоустрій прилеглої території. Завершити роботи планувалось до 22 грудня 2025 року.

Початок аукціону мав відбутись 25 лютого 2022 року. Однак, як відомо всьому світу, напередодні, 24 лютого, ворожа російська армія розпочала повномасштабне вторгнення на українську територію. Торги були відмінені, що досить логічно – на часі зовсім інші пріоритети.

Однак зауважимо, що на сьогодні в країні, зокрема й в Ізмаїлі, йде процес дерусифікації та декомунізації. Назви вулиць, громадських закладів, магазинів тощо змінюють на інші, або пишуть українською, державною мовою.

Ймовірно, назву стадіону мали змінити під час загальної реконструкції, але час минає,  а головний спортивний майданчик столиці Придунавʼя продовжує зустрічати відвідувачів мовою агресора. Сподіваємося, це зміниться найближчим часом.

Ізмаїльський стадіон: капремонт відкладено, тож назва поки що лишається російською

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x