На Ізмаїльщині через потік ВПО і далекобійників зросла кількість хворих на туберкульоз. Районом почав курсувати “вакцинувальний автобус”

0 коментарів 18036 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В Ізмаїльському районі через потік вимушених переселенців і далекобійників зросли темпи розповсюдження інфекційних хвороб. Зокрема – хворих на туберкульоз.


Про це повідомляє “Бессарабія ІNFORM” з посиланням на голову Ізмаїльської РДА Родіона Абашева.

З цього приводу вчора, 11 травня, в Ізмаїльській РДА була організована нарада за участю генерального директора Державної установи «Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Арама Анташяна та представників територіальних громад Ізмаїльського району. Обговорювали взаємодію органів місцевого самоврядування з профільним “здоровоохоронним” Центром.

На Ізмаїльщині через потік ВПО і далекобійників зросла кількість хворих на туберкульоз. Районом почав курсувати "вакцинувальний автобус"

Основна увага була прикута саме до порядку реалізації вакцинації населення Ізмаїльського району, як важливого профілактичного заходу для недопущення расширенная небезпечних інфекційних хвороб.

Нагадаємо, МОЗ України передало до ДУ «Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб» 4 автобуси Ankai, один з яких буде курсувати в Ізмаїльському районі, з метою проведення вакцинальної кампанії проти COVID-19 та рутинної імунізації населення під час війни.

“Вважаю за потрібне зазначити, що через велику кількість внутрішньопереміщених осіб, водіїв великовантажного транспорту, команд суден, які заходять в порти нашого району, зростають темпи розповсюдження інфекційних хвороб. Серед іншого, зросла кількість хворих на туберкульоз. Для протидії цій тенденції важливо вчасно вакцинуватися, тим більше, що вакцина є. Крім того, під час наради обговорили створення обсерваційних на суднах, де будуть виявлені хворі інфекційними хворобами для запобігання подальшому розповсюдженню. Доцільним буде проведення медичних обстежень водіїв великовантажного автотранспорту, кількість якого на території Ізмаїльського району зростає з кожним днем”, – підкреслив Голова РДА Родіон Абашев.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x