Героїчна оборона Бахмуту – ЗСУ просунулися ще на два кілометри, окупанти виправдовуються фейками

0 коментарів 17199 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


ЗСУ просунулися в районі Бахмута на два кілометри. Щоб виправдатися, російська пропаганда вигадує перемоги та розповсюджує фейки про українське військове командування. Про це заявила заступник голови Міноборони України Ганна Маляр.


“Протягом тижня в російських телеграм-каналах та ЗМІ провідною темою залишався Бахмут і події, пов’язані з ним. Аналіз повідомлень показує, що для ворога це місто має надважливе значення. Майже сакральне”, – заявила вона.

За словами Маляр, росіяни цілеспрямовано поширюють неправдиву інформацію про брак у них зброї, щоб виправдати свої провали на фронті.

Заступник міністра зазначила, що протягом тижня ситуація для ворога в районі Бахмута характеризувалася чотирма фундаментальними проблемами:

  • провал власних наступальних планів;
  • великі втрати в живій силі;
  • просування ЗСУ на Бахмутському напрямку вперед на 2 км;
  • за тиждень ЗСУ не втратили жодної своєї позиції в Бахмуті.

Істерика не зупиняється зокрема у ватажка “Вагнера” Євгена Пригожина. На фоні невдач в Бахмуті він знову загострює конфлікт з міністром оборони РФ Сергієм Шойгу. Цього разу він несподівано запросив очільника міноборони у це пекельне місце.

Як повідомляє пресслужба Пригожина, зробив він це публічно, заявивши про те, що українські воїни прорвали фланги, за які відповідали підрозділи ЗС РФ.

“На флангах ПВК “Вагнер”, де перебувають підрозділи ЗС РФ, противник здійснив низку успішних контратак. Враховуючи складну оперативну ситуацію, а також ваш багаторічний досвід ведення бойових дій, прошу вас прибути у Бахмут, щоб самостійно оцінити обстановку, що склалася”, – заявив Пригожин у відкритому листі, адресованому Шойгу.

При цьому Пригожин похвалився, що його бойовики нібито захопили Бахмут на 95%. Лист датовано 11 травня.

За даними Генштабу, окупанти продовжують активно атакувати як в самому Бахмуті, так і в його околицях. При цьому атаки ведуться в тому числі в напрямку села Ступочки – з плацдарму, який ось-ось буде відрізаний силами ЗСУ.

На думку Інституту вивчення війни, після недавніх контратак ЗСУ. В околицях Бахмута загроза оточення українського гарнізону в місті практично знята. На даному етапі росіяни не здатні сформувати котел.

Зазначимо, оборона Бахмута дається українським військам надзусиллями. На жаль, там гинуть кращі з кращих. Зокрема, вчора сумну звістку з того напрямку отримала Кілійська громада – загинув поліціянт з 25-річним стажем Володимир Газізов, який з перших днів повномасштабного вторгнення гнав окупантів з України зі зброєю в руках.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x