«Зернова ініціатива» під загрозою: росіяни відмовляють в реєстрації суден, на які очікує вантаж в порту Одещини

0 коментарів 22950 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Росіяни знову зривають “зернову ініціативу”. Вже вдруге за останні дні представники держави-агресора блокують рух суден, на які очікує вантаж в порту Одещини. Про це повідомили у Мінінфраструктури.


У понеділок, 17 квітня російська сторона заблокувала інспекції суден в Босфорі.

У міністерстві нагадали, що з 10 квітня росіяни в односторонньому порядку припинили реєстрацію суден, які подають українські порти для формування інспекційного плану. Натомість вони формують їх власний план інспекцій, вибираючи суда з черги на свій розсуд, що повністю протирічить умовам «Зернової угоди». З 14 квітня росіяни без жодних пояснень відмовляють в реєстрації трьох суден (2 з яких на Китай), на які вже очікує вантаж в порту «Південний».

“Таким чином російська сторона намагається встановити контроль над кількістю завантаженого флоту та напрямами його роботи, що є порушенням міжнародних норм та положень «Зернової ініціативи». Це є черговою спробою диктувати всьому світу свою політику, ставити під загрозу продовольчу безпеку та використовувати їжу як зброю”, – наголосили у Мінінфраструктури.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x