Взяв гроші за допомогу та зник: “кмітливий” робітник, який ошукав п’ятьох татарбунарців, опинився на лаві підсудних

0 коментарів 31806 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


45-річний чоловік, який ошукав п’ятьох жителів Татарбунар, буде відповідати у суді за вчинене шахрайство. Зловмисник взяв з потерпілих гроші за допомогу по господарству, але зобов’язання не виконав.


Про його зловживання довірою громадян до поліції повідомила одна з потерпілих. Зловмисник пообіцяв жительці Татарбунар викопати вигрібну яму, за що жінка заплатила йому 700 гривень. Проте, отримавши гроші він зник, повідомили у Білгород-Дністровському районному відділі поліції.

У ході слідства поліцейські встановили особу та місцезнаходження правопорушника. Надалі правоохоронці з’ясували, що сусіднього села наприкінці січня розмістив на одному з рекламних щитів у центрі Татарбунар оголошення про виконання різних господарських робіт, зазначивши контактний номер телефону.

Окрім заявниці, протягом тижня з чоловіком зв’язалися ще четверо містян. Кожен із них при зустрічі передав «робітникові» в якості авансу за порубку дерев у домогосподарствах від 500 до 700 гривень. Зловмисник пообіцяв людям наступного дня приступити до роботи, однак своїх зобов’язань не виконав.

Загалом фігурант завдав потерпілим матеріальної шкоди на суму понад 3000 гривень, які витратив на власні потреби.

Правопорушнику висунули обвинувачення у заволодінні чужим майном шляхом обману, тобто шахрайстві, передбаченому ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України, та шахрайстві, вчиненому повторно, за ч. 2 ст. 190 ККУ. Обвинувальний акт поліцейські скерували до суду.

“Зловмиснику загрожує штраф від трьох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 51000 до 68000 гривень) або виправні роботи на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років”, – підсумували у поліції.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x