В Кілії побудують тротуар на вулиці біля Елеватору, де через постійний рух вантажівок у вологу погоду неможливо пройти пішки

0 коментарів 47196 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Посилений рух великовантажного транспорту доставляє Кілії та його мешканцям чимало клопоту – розбиті дороги, гучний гуркіт, систематичні порушення правил дорожнього руху водіями тощо. Натомість місто не отримує жодної вигоди, адже від кількості транспорту, який проходить до точок завантаження, не залежить сума податку, котрий сплачує у бюджет відповідне підприємство. Проте заборонити рух або якось вплинути на кількість вантажівок міська рада не має повноважень, до того ж у держави є гостра потреба у перевезенні зерна та інших товарів, що змушує миритися з ситуацією. Доводиться лише контролювати рух та створювати умови для адаптування міста до нової транспортної активності. Наразі, реагуючи на чисельні скарги та звернення мешканців вулиці Букова, якою активно користуються вантажівки шляхом до Елеватору і порту, міська рада працює над будівництвом там якісного тротуару, адже піший рух проїжджою частиною є, по-перше, небезпечним, а, по-друге, неможливим через вкрай поганий стан дороги. 


Нагадаємо, в липні 2022 року за проханням мера Вячеслава Чернявського, власники підприємств, діяльність яких вимагає постійного руху даною ділянкою міста, за власні кошти зробили ямковий ремонт розбитої ділянки дороги, проте вже за кілька місяців від його результату не залишилося і сліду. Ситуація навіть погіршилася – вулиця перетворилася на суцільну болотяну калюжу. Розуміючи, що цю дорогу врятує тільки дорогий якісний ремонт, адже потрібно не лише вирівняти поверхність, а й значно збільшити її висоту, міська рада вирішила до його проведення забезпечити можливість пішоходів рухатися даною ділянкою, побудувавши тротуар.

На засіданні виконкому Кілійської міської ради, яке відбулося сьогодні, 25 квітня, присутні затвердили відповідний кошторис у сумі 688 тисяч гривень. У найближчий тиждень його розглянуть депутати на сесії.

Згідно з розрахунками, частина тротуару буде зроблена з тротуарної плитки (вздовж території Центрального парку), далі – до вулиці Кубишкіна – продовжать бетоном.

Паралельно у міськраді працюють над розробкою проектної документації на капітальний ремонт дороги по вулиці Букова – від Кубишкіна до Портової.

В Кілії побудують тротуар на вулиці біля Елеватору, де через постійний рух вантажівок у вологу погоду неможливо пройти пішки

В Кілії побудують тротуар на вулиці біля Елеватору, де через постійний рух вантажівок у вологу погоду неможливо пройти пішки

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x