У храмі Гробу Господнього в Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь (відео)

0 коментарів 47088 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Cьогодні, 15 квітня, у Велику Суботу, у храмі Гробу Господнього в Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь, який очікували тисячі паломників з усього світу. Одночасно у святині були присутні 2400 осіб.


Диво сходження Благодатного вогню в цьому році відбулося в 14:50 по Києву.

Першими, за традицією, в храм Гробу Господнього зайшли представники вірменського католикозу. Кувуклію перевірили представники всіх Церков, які служать на Гробі Господньому (в ній не повинно бути вогню і способів запалити його), потім опечатали спеціальним воском.

Після цього в храм під звуки бубнів з речівками, що прославляють Христа і Його Воскресіння, прийшли православні араби, без яких неможлива церемонія сходження Благодатного вогню. Далі в храм урочисто увійшов Патріарх Єрусалимський Феофіл III з представниками Єрусалимського патріархату. Після Хресної ходи навколо Кувуклії Патріарха одягли в одяг, упевнившись в тому, що він не має нічого, що зможе фізично запалити вогонь. Далі Патріарх зайшов до Кувуклії і після його молитви Благодатний вогонь зійшов.

У перші хвилини вогонь не обпалює, має температуру людського тіла і нагадує теплі промені сонця. Поступово Благодатний вогонь нагрівається, але не обпалює.

Присутні під час церемонії паломники ним вмивалися, освячуючи обличчя, одяг і вітали один одного різними мовами “Христос Воскрес!” – “Воістину Воскрес!”. Це момент загальної величезної радості, тому в Єрусалимі склалася традиція вітати один одного з Великоднем відразу після сходження вогню.

Люди передавали вогонь усім, хто перебував у храмі. Також його змогли отримати всі, хто чекав дива сходження біля храму і на вулицях старого міста.

Слід зазначити, що ізраїльська поліція в цьому році суттєво обмежила присутність вірян у храмі Гробу Господнього в Єрусалимі – не більше 1800 осіб у середині, та 1200 — поряд зі святинею. До прикладу, у минулі роки церемонію дозволялося відвідати 10 тисячам осіб. Пояснили такі обмеження турботою про безпеку вірян.

Також влада Ізраїлю закрила Храмову гору для іудеїв і туристів-немусульман до кінця Рамадану, який триватиме до 21 квітня.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x