Стало відомо, якими саме дронами обстріляли Одеську область в останній раз та чи можна очікувати нових атак

0 коментарів 13770 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Вчора, 19 квітня, Одеську область обстріляли дронами-камікадзе з нової партії, яку отримала російська армія. Певний час такий вид зброї не використовували, оскільки очікували її надходження. Ця атака була направлена на пошук та знищення систем ППО. Тож Росія поповнює запаси “Shahed-136”, щоб економити ракети. Такі атаки можуть продовжитися. Про це під час ефіру в марафоні “Єдині новини” розповіла керівниця пресцентру Сил охорони та оборони ОК “Південь” Наталя Гуменюк.


За її словами, російська армія в очікуванні партії дронів-камікадзе брала певну паузу в їх використанні. Коли вони отримали цю зброю, то почали її застосовувати. Військові вже спостерігали її використання на Миколаївщині. Як стверджує Гуменюк, нову партію визначили за відповідним маркуванням, яке мали дрони, що атакували Одещину 19 квітня.

“Можливе повторення таких атак, оскільки вони, отримавши партію, починають її використовувати для підтримання терористичного стану та напруженості місцевого населення”, — пояснила Наталя Гуменюк.

Вона додала, що основна ціль російської армії не тільки психологічний стан людей, а також пошук системи ППО та об’єктів критичної інфраструктури.

Наталя Гуменюк розповіла, що використання РФ ракетами мінімізовано за останній час. Через економію ракетоносії в Чорному морі не застосовують “Калібри”, які є високоточною та вартісною зброєю. Однак вона наголосила, що коли російські кораблі перебувають на чергуванні, то РФ може обстрілювати ракетами.

“Може застосовувати, коли буде обізнаний про конкретні координати, які йому потрібні для влучання високоточною зброєю”, — пояснила Наталя Гуменюк.

Нагадаємо, 19 квітня на Одещині ППО збила 10 із 12 дронів-камікадзе типу “Shahed-131/136”. Військові зафіксували влучання в об’єкт рекреаційної інфраструктури. Люди не травмувалися.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x