Після скандалу з експортом зерна звільнено екс-керівника Одеської митниці

0 коментарів 20007 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Сьогодні, 21 квітня, з Одеської митниці звільнили фігуранта справи з експорту зерна Михайла Мірошніченка. Він потрапив у скандал нелегальним вивозом української продукції. Про це у своєму Телеграм-каналі повідомив народний депутат України Ярослав Железняк.


Нардеп зазначає, що у січні цього року Мірошніченка, який був в.о. керівника Одеської митниці відсторонили від виконання обов’язків. Але він залишався працювати начальником Управління внутрішнього аудиту Державної митної служби України.

Наразі він фігурує у справі злочинних схем із зерном на митниці у Тимчасовій слідчій комісії (ТСК) при ВР.

Деталі справи

У ТСК розбиралися, хто ж більше за всіх заробив на цій історії. Всі учасники процесу вирішили що митниця. 29 грудня 2022 року  Бюро економічної безпеки провело ряд обшуків у одеських топ-митників у кабінетах та будинках.

У ЗМІ повідомляли, що було вилучено документи, які підтверджують схеми на митниці. Результати перевірок довели, що за серпень-вересень 2022 року через порти Одеської області компанії, які перебувають у статусі, так званих, “ризикових”, експортували 1 млн 157 тис. тонн зерна сумнівного походження загальною вартістю 250 млн 368 тис. доларів.

Нагадаємо, 17 квітня російська сторона вдруге заблокувала інспекції суден у територіальних водах Туреччини. Це ставить під загрозу функціонування “Зернової ініціативи”.

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x