Після контрабанди на Дунаї та позбавлення українського громадянства: де та чим займається одеський депутат від ОПЗЖ, на якого Зеленський наклав санкції

0 коментарів 17712 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Скандальний одеський депутат втік за кордон за зайнявся контрабандою російської нафти. Мова йде про молодого та шустрого Віктора Баранського (ОПЗЖ), який в свій час вже встиг стати відомим махінатором Одеської області – його бізнес в Україні був пов’язаний із «сірими» й «чорними» морськими перевезеннями, тобто контрабандою. С початком війни на нього Володимир Зеленський наклав песональні санкції та позбавив громадянства. Саме його фірми вкрали декілька десятків ліхтерів УДП, “відмивали” гроші на будівництві прияалів та на контрабанді на Дунаї. Про це повідомляє Думська за інформацією джерел у прокуратурі.


Як повідомляє ЗМІ, Баранський цілком успішно бере участь в операціях з російською нафтою, допомагаючи країні-агресору обходити введені проти неї санкції.

Також повідомляють, що всього три депутати Одеської міськради від забороненої ОПЗЖ фігурують у кримінальному провадженні №22022102070000069, відкритому ще 3 квітня 2022 року за ознаками злочинів, що передбачені частиною першою ст. 111-1, частиною першою ст. 114, частиною 1 ст. 263, частиною першою ст. 369 і частиною першою ст. 436-2 КК України — колабораціоністська діяльність, шпигунство, незаконне поводження зі зброєю, пропонування хабара і виправдання російської агресії.

За версією органу досудового розслідування, «опозиціонери» намагалися залучити громадян для «створення власної мережі виправдання та визнання правомірною збройної агресії російської федерації з метою проголошення одеської народної республіки».

Крім того, як стверджують правоохоронці, керівник охорони одного з депутатів, розмовляючи з військовослужбовцем, запропонував йому за грошову винагороду долучитися до підтримки агресії та коригувати вогонь російського флоту.

У цього депутата провели обшук, під час якого вилучили 63 тис. 307 доларів США, 3700 євро і 92 тис. 815 грн. У червні 2022 року Подільський районний суд Києва своєю ухвалою передав ці кошти Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

Однак про підозру нікому не оголошували. Усі три фігуранти благополучно покинули країну — яким чином, невідомо. У підсумку справа заглохла.

Нагадаємо, ще до повномасштабної війни в Міністерстві інфраструктури заявляли, що фірми, пов’язані з Баранським, вкрали 32 ліхтери-баражі з Дунайського пароплавства. Також була інформація у ЗМІ, що фірми Баранського займалися контрабандою на Дунаї та відмивали гроші на будівництві причалів, що не завадило власнику стати депутатом.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x