Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Одним із перших загинув на передовій: побратими полеглого воїна з Болградщини передали його сім’ї державну нагороду

0 коментарів 25893 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Старший сержант Руслан Дунєв, уродженець села Залізничне Болградської громади, який потрапив під обстріл диверсійно-розвідувальних груп 26 лютого 2022 року поблизу Миколаєва, у березні 2022 року нагороджений орденом “За мужність” третього ступеня посмертно. І тільки зараз державну нагороду вдалося передати родині загиблого захисника.


Про це повідомляє Бессарабія INFORM з посиланням на видання Махала.

Командування відділення взводу забезпечення 79 окремої ДШБр  та побратими Руслана відвідали його батьківщину, аби зустрітися з матір’ю та братом. азом вони відвідали місцеве кладовище, де був похований захисник. Понад рік побратими чекали можливості віддати шану Герою, їх тривале мовчання біля могили переривав плач матері.  

“Де брати сили, аби витримати цей біль? Вони вбивають нашу молодь, вони забрали мого первістка, мого сина”, – розплакалася мати Героя Варвара Федорівна.

Військові встановили на кладовищі ще один жовто-блакитний стяг, поклали квіти та на хрест прикріпили шеврон миколаївської частини, де служив старший сержант Дунєв.

Біля місцевої школи, на будівлі якої встановлена меморіальна дошка захиснику, військових чекали учні та вчителі, односельці. “Не мають батьки хоронити своїх дітей. Руслан був хорошою людиною, нашим товаришем та побратимом. Він жив як воїн і  помер як воїн. Дякуємо вам за сина”, – звернувся до матері командир взводу та вручив орден.

Руслан Дунєв став першим із наших земляків, хто загинув на передовій після вторгнення військ РФ. Він потрапив під обстріл диверсійно-розвідувальних груп 26 лютого 2022 року поблизу Миколаєва, ворожа куля не залишила шансів на порятунок військовому водієві.

Одним із перших загинув на передовій: побратими полеглого воїна з Болградщини передали його сім'ї державну нагороду Одним із перших загинув на передовій: побратими полеглого воїна з Болградщини передали його сім'ї державну нагороду

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x