На Дунаї в районі Вилкового з’явились великі нафтові плями

0 коментарів 59778 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


На Дунаї в районі міста Вилкове вранці 3 квітня були виявлені одразу декілька великих нафтових плям. Звідки і як нафтопродукти потрапили у воду поки що невідомо. Спеціалісти роблять все можливе, аби не допустити екологічної катастрофи і потрапляння забрудненої води до питного водопроводу, повідомляє «Бессарабія INFORM».


Інформацію про забруднення акваторії річки нафтопродуктами «БІ» підтвердив начальник Кілійського міжрайонного управління водного господарства (МУВГ) Василь Бабенко. За його словами, першу пляму помітили машиністи місцевої насосної станції ще вночі, а зранку жирні плями на воді побачили вилківські рибалки, коли ставили сіті.

Одразу були сповіщені екстрені і екологічні служби, мерія міста Вилкове, Ізмаїльська РДА, керівництво Кілійської громади, порту, а також Дунайський біосферний заповідник.

Працівники МУВГ також оглянули дамбу і опитали рибалок, які працюють на Дунаї і краще за всіх знають про обстановку на річці.

«Точно ми поки що не можемо сказати, звідки походить ця пляма. Вона йде з напрямку 41-го км і розділилася на декілька менших поодиноких плям. Одна з них виявлена на 39-му км, в районі каналу Міжколгоспний (сюди зайшла пляма площею до 100 кв м). Судячи з запаху, скоріш за все, це дизельне паливо. Плями рухаються по течії Дунаю в сторону Чорного моря. Ми закрили шлюзи на каналі Міжколгоспний, де вода заходить в акваторію Стенцівсько-Жебриянівськіх плавнів (заповідна зона – ред.) і далі йде на зрошення Кілійщини та Татарбунарщини. Також був закритий Головний шлюз, аби забруднення не дісталось каналу Дунай-Сасик, звідки бере воду село Приморське. Наші співробітники ведуть спостереження і щогодини доповідають про обстановку, адже є ризик потрапляння нафтопродуктів в ківш питного водозабору Кілійського групового водопроводу першого підйому, з якого бере воду в тому числі і кілійське КП «Світло», – розказав Василь Бабенко.

Ліквідацією забруднення сьогодні увесь день займаються профільні служби і працівники місцевих зрошувальних систем.

Слід зазначити, що це не перше забруднення Дунаю в районі Вилкового за останні декілька місяців. Починаючи з цієї зими плями від нафтопродуктів на воді тут помічають регулярно, але таке масштабне забруднення цього року зафіксовано вперше. У Дунайському біосферному заповіднику впевнені, що паливно-мастильні матеріали витікають (або скидаються) з суден, які знаходяться на рейдовій стоянці напроти міста Вилкове. Їх кількість одночасно може сягати від 6 до 20 одиниць.

На Дунаї в районі Вилкового з'явились великі нафтові плями

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x