Мобілізовані без досвіду пройшли 3-тижневу підготовку в Ізмаїлі на базі Навчального центру Морської охорони ДПСУ

0 коментарів 47952 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В Ізмаїлі пройшла тритижнева підготовка у Навчальному центрі Морської охорони Держприкордонслужби. З військовими займалися за програмою, яка передбачена для мобілізованих, прибувших на службу без попереднього досвіду. Про це повідомили у прес-службі Морської охорони ДПСУ, та зазначили, що добра стартова підготовка – основа якісної служби.


Метою підготовки є набуття прикордонниками первинних знань, навичок і умінь, необхідних для виконання обов’язків та отримання військово-облікової спеціальності.

“Майже півсотні мобілізованих військовослужбовців з різних куточків України, які не мають досвіду військової служби, пройшли підготовку, що здійснювалася в три етапи: ознайомчий, курс індивідуальної підготовки та вивчення дій в складі відділення. Передусім навчання було зосереджено на виконанні завдань з основ морської підготовки, боротьби за живучість корабля та комплексних заняттях з тактичної підготовки. Під керівництвом викладача відділення загальної підготовки Ірини Дроздової, прикордонники опановували основні принципи надання медичної допомоги та першочергові етапи тактичної бойової допомоги постраждалим”, – розповіли у НЦ.

Мобілізовані навчились проводити евакуацію пораненого в сектор укриття, зокрема переміщуючи пораненого на собі в положенні лежачи або стоячи. Також відпрацьовували первинний огляд пораненого за протоколом MARCH.

За словами викладача, новобранці спритно, чітко та злагоджено зупиняли імітовану масивну кровотечу, накладали кровоспинний турнікет, робили тампонаду рани, оглядали верхні дихальні шляхи і фіксували оклюзійні пов’язки.

Викладач відділення спеціального озброєння та керування кораблем Олександр Бекало організував енергійний та кваліфікований вишкіл мобілізованого персоналу по боротьбі за живучість корабля. Заняття відбувалися в умовах, наближених до реальних аварійних та бойових. Під час боротьби з локальним загорянням використовувалось те саме аварійно-рятувальне майно, яким оснащено корабельно-катерний склад. Тож, отримані знання і навички не доведеться підлаштовувати, треба буде просто застосовувати – а це реальна економія дорогоцінного часу в екстремальній ситуації.

“Учасники підготовки вчились діяти, як індивідуально, так і у складі аварійних команд. Позаштатних ситуацій і небезпек в морі чимало, тому моряки-прикордонники повинні бути завжди готові, як практично, так і психологічно, локалізувати надзвичайну подію”, – відзначили у Центрі.

Одним з найважливіших показників боєздатності і бойової готовності військовослужбовців і підрозділів є рівень польової виучки і її основи – тактичної підготовки. В ході занять з вогневої підготовки, під керівництвом начальника відділення загальної підготовки старшого викладача Максима Лозовського, бійці опанували основи та правила стрільби, матеріальну частину різних видів стрілецької зброї. Навчилися обслуговувати зброю та застосовувати її з різних положень.

В рамках підготовки військовослужбовці ознайомились зі зразками зброї вітчизняного виробництва і груповою зброєю країн-членів NATO. Також новобранці дізналися про основні види зброї масового знищення, її вражаючи фактори, на практиці відпрацювали застосування засобів захисту органів дихання та шкіри.

“Держава сильна і стабільно захищена, коли вона має сильне військо. Тактичні дії відділення, наступ, відхід, оборона, тактика ДРГ, патрулювання, ведення бою в місті з елементами штурму будівель – об’ємний курс з військової тактики виклав бійцям фахівець відділення спеціального озброєння та керування кораблем Олександр Волков. Прикордонники вивчали сигнали та команди, які подаються в бойовій обстановці: сигнальними жестами, рукою, зброєю, променем світла, звуковими засобами, голосом та засобами зв’язку в одиночному порядку”, – нададуєть прикордонники.

Відпрацювали й пересування зі зброєю, й динамічну зміну позицій. Оволоділи навичками і прийомами метання ручних осколкових гранат з різних положень.

По закінченню інтенсивного курсу підготовки, мобілізовані військовослужбовці отримали свідоцтва, а найголовніше – бойовий настрій і впевненість у нашій Перемозі, власну дотичність до її здобуття.

«Аби перемогти, ми маємо тримати правильний курс. Потрібно розуміти, що війна не оминає жодного українця. За належної підготовки та при правильному алгоритмі дій наші шанси на Перемогу зростають. Ніхто не подбає про нас, окрім нас самих. Переможемо ворога й згодом відбудуємо сильну та незалежну Україну, в якій будемо жити ми, наші діти, батьки та прадіди», – впевнений слухач курсу підготовки матрос Михайло Штирбу.

Мобілізовані без досвіду пройшли 3-тижневу підготовку в Ізмаїлі на базі Навчального центру Морської охорони ДПСУ Мобілізовані без досвіду пройшли 3-тижневу підготовку в Ізмаїлі на базі Навчального центру Морської охорони ДПСУ Мобілізовані без досвіду пройшли 3-тижневу підготовку в Ізмаїлі на базі Навчального центру Морської охорони ДПСУ Мобілізовані без досвіду пройшли 3-тижневу підготовку в Ізмаїлі на базі Навчального центру Морської охорони ДПСУ Мобілізовані без досвіду пройшли 3-тижневу підготовку в Ізмаїлі на базі Навчального центру Морської охорони ДПСУ Мобілізовані без досвіду пройшли 3-тижневу підготовку в Ізмаїлі на базі Навчального центру Морської охорони ДПСУ Мобілізовані без досвіду пройшли 3-тижневу підготовку в Ізмаїлі на базі Навчального центру Морської охорони ДПСУ Мобілізовані без досвіду пройшли 3-тижневу підготовку в Ізмаїлі на базі Навчального центру Морської охорони ДПСУ Мобілізовані без досвіду пройшли 3-тижневу підготовку в Ізмаїлі на базі Навчального центру Морської охорони ДПСУ Мобілізовані без досвіду пройшли 3-тижневу підготовку в Ізмаїлі на базі Навчального центру Морської охорони ДПСУ

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x